GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velika akcija pošumljavanja za završetak 10. Ininog Zelenog pojasa

Velika akcija pošumljavanja za završetak 10. Ininog Zelenog pojasa
POŠUMLJAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2023 / 14:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Sadnjom 3 000 sadnica hrasta lužnjaka, u kojoj su sudjelovali i članovi INA Kluba volontera, obilježen je završetak ovogodišnjeg Ininog programa Zeleni pojas.

Nova šuma hrasta lužnjaka započela je rasti u mjestu Perjasica, u općini Barilović. Na mjestu na kojem je nakon oboljenja šume ostala praznina, posađeno je 3 000 novih sadnica. Velika akcija pošumljavanja ostvarena je zahvaljujući suradnji Ine sa Savezom izviđača Hrvatske, Hrvatskim šumama, agencijom Heart i projektom CO2mpensanting by planting. Dan Špicer, glavni koordinator projekta CO2mpensanting by planting, u ime Saveza izviđača Hrvatske je izjavio:

„Kada smo prije dvije godine krenuli u ovaj projekt, nismo ni sanjali da ćemo u ovoliko kratkom vremenu postići ovakve rezultate i uključiti ovoliki broj volontera, pogotovo mladih. Vjerujem da će svi oni, time što su pomogli u sadnji novih šuma i ubuduće puno više paziti na prirodu i okoliš. Našim izviđačima šuma je kao drugi dom pa nas uvijek posebno raduje kada možemo pomoći stvarati nove šume, a pritom pozitivno utjecati i na druge ljude i zajednicu, kako bismo pokazali da je promjena na bolje uvijek moguća.“

Vrijedne ruke INA Kluba volontera pomogle su u akciji pošumljavanja koja je predstavljala i veliko finale 10. Ininog Zeleni pojas u okviru kojeg je kompanija ove godine podržala 15 ekoloških akcija.

“Zdrave šume ključne su u borbi protiv klimatskih promjena. Stoga smo ovogodišnji Zeleni pojas najavili podrškom proljetnoj akciji pošumljavanja dronom u kojoj je posijano 2 500 takozvanih Seed Bombsa na području Grubišnog Polja. Godinu završavamo ponovo akcijom pošumljavanja u Karlovačkoj županiji i uz pomoć brojnih volontera. Korporativno volontiranje u Ini provodimo već 12 godina čime smo lider u smislu dobrovoljne uključenosti zaposlenika u rad za opće dobro. Stoga nam je posebno drago što se ova akcija održala uoči 5. prosinca, Međunarodnog dana volontera”, rekla je Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine.

Zeleni pojas je program Ine namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj s ciljem poticanja zaštite okoliša te promocije održivog razvoja. Kroz njega je INA u posljednjih 10 godina sufinancirala 149 ekoloških projekata, s gotovo pola milijuna eura. Posađeno je 11 761 sadnica cvijeća, drveća i raslinja te zazelenjen prostor od čak 121 339 četvornih metara.

Tagovi: Ina, zeleni pojas, pošumljavanje, Tamara Karagity
PROČITAJ I OVO
Hrvatske šume postale nositelj SURE certifikata kojim se potvrđuje održiva proizvodnja šumske biomase
CERTIFIKAT
Hrvatske šume postale nositelj SURE certifikata kojim se potvrđuje održiva proizvodnja šumske biomase
ZAGREB - Nakon uspješno odrađenog audita, Hrvatskim šumama d.o.o. dodijeljen je SURE certifikat kojim se potvrđuje da šumsku biomasu proizvode u skladu s kriterijima održivosti.
Adidas najavio rasprodaju preostalih Yeezy proizvoda
RASPRODAJA
Adidas najavio rasprodaju preostalih Yeezy proizvoda
BERLIN - Njemački proizvođač sportske opreme Adidas najavio je rasprodaju preostalih proizvoda iz asortimana Yeezy proizašlih iz suradnje s kontroverznim reperom Kanye Westom.
Thomson Reuters preuzeo Pagero
AKVIZICIJE
Thomson Reuters preuzeo Pagero
LONDON - Thomson Reuters preuzeo je švedsku tvrtku za e-račune i neizravno oporezivanje Pagero.
AD Plastik: Veći prihodi i narudžbe, značajno smanjen gubitak
POBOLJŠANJE
AD Plastik: Veći prihodi i narudžbe, značajno smanjen gubitak
SOLIN - Objavljen je nerevidirani financijski izvještaj AD Plastik Grupe za 2023. godinu u kojoj su ostvareni osjetno bolji rezultati nego godinu ranije.
Grupa Končar: Rekordni prihodi, dobit i profitna marža u 2023.
SJAJNE BROJKE
Grupa Končar: Rekordni prihodi, dobit i profitna marža u 2023.
ZAGREB – Poslovna 2023. godina za Grupu KONČAR bila je godina višestrukih postignuća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE