GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lufthansa značajno povećala gubitak

Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2024 / 17:46
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.

Neto gubitak grupe u prva je tri ovogodišnja mjeseca iznosio 734 milijuna eura i bio je za 57 posto veći nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje poslovno izvješće.

Prilagođeni operativni gubitak (prilagođeni EBIT) iznosio je 849 milijuna eura i više je nego utrostručen. Negativan utjecaj vala štrajkova više skupina zaposlenika unutar grupe kao i zaposlenika partnera iznosio je oko 350 milijuna eura, navodi uprava. Na poslovanje grupe utjecali su i problemi u nabavnim lancima i geopolitička nestabilnost, dodaju.

Prihod je uvećan za pet posto u odnosu na početak 2023. godine, na 7.39 milijardi eura, uključujući 5.9 milijardi eura prihoda od prometa, većeg za tri posto nego lani. U tri mjeseca zaključno s ožujkom kompanija je prevezla više od 24 milijuna putnika, za 12 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje poslovno izvješće.

U drugom tromjesečju grupa planira povećati raspoložive kapacitete na oko 92 posto pretpandemijske razine, skromnije no što su prvotno planirali, istaknuvši među razlozima daljnja ulaganja u operativnu stabilnost i odgođene isporuke zrakoplova. Potvrdili su pozitivne izglede za poslovanje ovoga ljeta.

Tagovi: LUFTHANSA, GUBITAK, ŠTRAJK
PROČITAJ I OVO
Dionice Walmarta na rekordu nakon što su rezultati potukli očekivanja
SJAJNE BROJKE
Dionice Walmarta na rekordu nakon što su rezultati potukli očekivanja
NEW YORK - Walmart je u četvrtak nadmašio očekivanja tromjesečne zarade i prihoda, budući da je diskont ostvario značajne dobitke u e-trgovini, povećao profit s novijim poslovima poput oglašavanja i pridobio više kupaca s visokim primanjima.
Siemens izvijestio o stabilnoj prodaji i padu dobiti
SOLIDNO
Siemens izvijestio o stabilnoj prodaji i padu dobiti
ESSEN - Siemens, jedna od najvećih proizvodnih kompanija u Europi, zabilježio je pad prodaje od 19 milijardi eura (oko 21 milijardu dolara) u zadnjem kvartalu, a dobit je pala za 38% na 2,2 milijarde eura.
Oštar pad neto dobiti Deutsche Telekoma
POTONUĆE
Oštar pad neto dobiti Deutsche Telekoma
FRANKFURT - Njemačka telekomunikacijska tvrtka Deutsche Telekom zabilježila je pad neto dobiti od 87,1% na 1,98 milijardi eura (2,15 milijardi dolara) u prvom tromjesečju, u odnosu na 15,36 milijardi eura u istom razdoblju prošle godine, objavila je tvrtka u četvrtak.
Svečano otvoren MOL-ov kompleks polioila u Tiszaújvárosu vrijedan 1,3 milijarde eura
OTVORENJE
Svečano otvoren MOL-ov kompleks polioila u Tiszaújvárosu vrijedan 1,3 milijarde eura
TISZAUJVAROS - MOL-ov polioil kompleks u Tiszaújvárosu, vrijedan 1,3 milijarde eura, s kapacitetom od oko 200.000 tona polioila godišnje, svečano je otvoren.
EasyJet smanjio gubitak u prvom polugodištu
POBOLJŠANJE
EasyJet smanjio gubitak u prvom polugodištu
LONDON - Britanski niskotarifni zračni prijevoznik easyJet u prvom je polugodištu smanjio gubitak u poslovanju, objavila je u četvrtak kompanija, najavivši odazak svog izvršnog direktora Johana Lundgrena idućoj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE