GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uskoro međunarodni natječaj za izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore

Uskoro međunarodni natječaj za izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2024 / 08:37
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Za prva tri mjeseca 2024. godine Aerodromi Crne Gore (ACG) bilježe rekorde, rekao je novoizabrani član Upravnog odbora Nikola Bajčetić. Naveo je da su zračne luke u prvom tromjesečju opslužile 350 tisuća putnika ili četvrtinu više od rekorda u 2019. Nada se i da će sljedeći tjedan biti raspisan međunarodni natječaj za izvršnog direktora ACG-a.

"Prema svim informacijama crnogorske zračne luke već bilježe rekordnu godinu. Od 1. siječnja do 31. ožujka ACG je opslužio 350 tisuća putnika, što je za četvrtinu više od rekordne 2019. godine. Ako se taj trend nastavi, a prema podacima koje imamo pokazuje da ćemo, ako tako nastave, imati rekordnu godinu za ACG”, rekao je Bajčetić u jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Rekao je i kako se nada da će sljedeći tjedan biti raspisan međunarodni natječaj za izvršnog direktora ACG-a.

Komentirajući nedavna događanja u tvrtki, smjenu izvršnog direktora dan prije smjene Uprave i izbor novog saziva Uprave, a na pitanje je li riječ o stranačkom zapošljavanju, Bajčetić je kazao kako vjeruje da nije dobro za tvrtku i društvo da dan prije izbora novog Upravni odbor smjenjuje izvršni direktor.

"Ako je bilo problema oko sporne transakcije, trebalo je pričekati novo Upravno vijeće", rekao je Bajčetić.

Podsjetio je da je dio sporne isplate vraćen te da se potražuje još 42 tisuće eura.

Bajčetić vjeruje da će novo Upravno vijeće ispuniti očekivanja.

“Dobro je da se možda ta praksa promijenila da nemamo sve stranačke kadrove, ali je definitivno da stranke moraju delegirati svoje predstavnike u upravljačke strukture državnih poduzeća, jer na taj način poduzeće prati politiku Vlade, “ rekao je Bajčetić.

Pred parlamentarne izbore 2023. Bajčetić je napustio Pokret za promjene i sada je član Upravnog odbora ACG na prijedlog NSD-a.

Na pitanje šta ga je preporučilo za ovu funkciju kao člana Upravnog odbora ACG, rekao je da je bio poslanik u Skupštini Crne Gore u prošlom sazivu, poslanik u Skupštini Glavnog grada i da je iskustvo u međunarodnim odnosima.

Smatra da se stranačka zapošljavanja u nekim tvrtkama ne mogu osporiti, no, kako je rekao, ona su daleko manja nego do 2020. godine.

Tagovi: Aerodromi Crne Gore, Bajčetić
PROČITAJ I OVO
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE