GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U hrvatskim zračnim lukama u prva dva mjeseca 14,1 posto više putnika

U hrvatskim zračnim lukama u prva dva mjeseca 14,1 posto više putnika
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2024 / 12:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U hrvatskim zračnim lukama u veljači je broj putnika porastao za 14,1 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, na 293 tisuće, pa je na godišnjoj razini porastao i broj putnika u prva dva mjeseca ove godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

U prva dva mjeseca ove godine bilo je u zračnim lukama ukupno 588 tisuća putnika, što je 12 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Porast broja putnika u zračnim lukama je u prva dva mjeseca 2024. pratio i porast operacija zrakoplova (slijetanja/polijetanja) za 8,1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, i to na 9,5 tisuća tih operacija.

Bilo je i više tereta u zračnim lukama nego u lanjska prva dva mjeseca, za 12,6 posto ili 1,5 tisuća tona.

Samo u veljači od ukupnih 293 tisuće putnika na zračnim lukama, većina je ili 243 tisuće prošla kroz zračnu luku Zagreb, što je porast od 17,4 posto u odnosu na veljaču 2023.

Druga je zračna luka Split s 29 tisuća putnika ili gotovo 1 posto manje, dok je treća zračna luka Dubrovnik sa 17,2 tisuće putnika ili 0,1 posto više nego u lanjskoj veljači.

Prema zemljama zračnih luka, hrvatske su u veljači 2024. najveći promet ostvarile s njemačkim zračnim lukama, sa 64 tisuće putnika ili 16,4 posto više nego u veljači 2023., a slijede zračne luke Nizozemske i Ujedinjene Kraljevine, s kojima je također bilo više putnika nego lani.

Ukupno je u svim zračnim lukama u veljači bilo 4.580 zrakoplovnih operacija ili 9,6 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, dok je tereta bilo 722 tone ili 6,2 posto više.

Tagovi: Zračna luka Split, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Dubrovnik, turizam
PROČITAJ I OVO
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE