GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stanić Beverages preuzeo brendove Sola i Zala

Stanić Beverages preuzeo brendove Sola i Zala
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2023 / 07:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Slovenska Pivovara Laško Union u januaru je prodala brend pića Sola i Zala slovenskoj tvrtki Nika Bev iza koje stoji hrvatska tvrtka Stanić Beverages.

U skladu s ugovorom koncem ovog mjeseca prestaje licencirana proizvodnja ovih bezalkoholnih pića na ljubljanskoj lokaciji pivovare, podsjetili su u ponedjeljak iz pivovare koja će i dalje voditi brigu o njihovoj distribuciji u Sloveniji.

Odluka o prodaji zahvatila je i zaposlenike u opskrbnom lancu koji su vezani uz brendove Sola i Zala. Kako naglašavaju u pivovari, problemi u vezi s tim riješeni su "s pažnjom i u skladu sa slovenskim zakonodavstvom". Ujedno su pojasnili da je zbog zastoja u proizvodnji 50 zaposlenika dobilo otkaz, a na ljubljanskoj lokaciji Pivovarne Laško Union nakon završetka proizvodnje bezalkoholnih pića ostalo je zaposleno oko 170 radnika. Kako navode, zaposlenicima su ponuđeni i drugi poslovi u tvrtki u skladu s njihovim vještinama i kompetencijama. Ukoliko nisu prihvatili tu mogućnost, dobili su otpremnine u skladu s kolektivnim ugovorom tvrtke.

-Grad Ljubljana je uvijek bio i bit će kolijevka i dom brenda Union, stoga će pivovara i ubuduće biti prisutna na ovoj lokaciji, ističu iz pivovare.

Kako su naveli, pripremili su trogodišnji investicijski program u ukupnom iznosu većem od 30 miliona eura, gdje se, između ostalog, planira ulaganje u veledrogeriju Davidov hram te daljnja ulaganja u Pivovarnu Laško, "koja će postati jedna od većih Heineken pivovara u regiji“. Sjedište pivovare također ostaje u Ljubljani.

Na događanja se oglasio i ministar privrede Matjaž Han, koji je novinarima u DZ-u rekao da je sistem rada velikih korporacija taj koji snižava cijenu rada. - No, žalostan sam što su tvrtke poput Uniona i Laškog postale punionice. Kao socijaldemokrata, nije mi svejedno što ljudi ostaju bez posla u takvim tvrtkama koje imaju jako dobre rezultate, rekao je.

Tagovi: Stanić Beverages, Sola, Zala, Pivovarna Laško Union
PROČITAJ I OVO
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALITIČARI
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALIZA - Tijekom prvog tromjesečja 2024. Ericsson NT je zabilježio pad prihoda od 25% na godišnjoj razini, pad EBITDA-e od 21%, te neto dobit od 6,39 milijuna eura, što je smanjenje od 18% na godišnjoj razini.
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
INVESTICIJE
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
ZABOK - Nakon što je kupio zemljište i ishodio sve potrebne dozvole, PEVEX d.d., prvi hrvatski trgovački lanac počinje graditi prodajni centar u Zaboku.
Todorić: Iniciran postupak protiv ruskih banaka koje su s Plenkovićem otele imovinu
BIVŠI AGROKOR
Todorić: Iniciran postupak protiv ruskih banaka koje su s Plenkovićem otele imovinu
ZAGREB - Ivica Todorić poslao je jutros medijima mail u kojem spominje rusku ulogu u zbivanjima oko bivšeg Agrokora, iako su Rusi već duže vrijeme izvan igre.
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
JOINT VENTURE
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
MOSKVA - Ukrajinsko antimonopolsko povjerenstvo (AMCU) dalo je u četvrtak dozvolu slovenskom proizvođaču peradi Perutnina Ptuj d.o.o., ogranku ukrajinske agrobiznis grupe MHP, i albanskoj Balkan Finance Investment Group sh.p.k. (Balfin) za osnivanje zajedničkog poduzeća Perutnina Ptuj Albania sh.p.k., izvijestili su ukrajinski mediji pozivajući se na web stranicu regulatora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE