GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Siemens će uložiti oko 500 milijuna eura u kampus visoke tehnologije u Bavarskoj

Siemens će uložiti oko 500 milijuna eura u kampus visoke tehnologije u Bavarskoj
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2023 / 06:49
Autor: SEEbiz / DPA
MUNCHEN - Njemački inženjerski odjel Siemensa planira uložiti dodatnih oko 500 milijuna eura (560 milijuna) u istraživačke i proizvodne pogone u bavarskom gradu Erlangenu.

Siemens planira proširiti postojeće proizvodne kapacitete u Erlangenu i pretvoriti objekte u novi kampus visoke tehnologije, izjavio je u četvrtak glavni izvršni direktor Siemensa Roland Busch. Busch je rekao da će investicija otvoriti nova radna mjesta, ali nije precizirao koliko.

Širom svijeta Siemens je najavio inicijativu za ulaganje oko 2 milijarde eura, od čega će otprilike polovica biti u Njemačkoj.

Tvrtka je također najavila ulaganja u SAD, Kinu, Singapur i Španjolsku. Investicijski napor uključuje potrošnju podružnice medicinske tehnologije Siemens Healthineers, koja je u 75%-tnom vlasništvu Siemensa.

U Njemačkoj je Siemens najavio ulaganja u Frankfurtu, u bavarskom gradu Forchheimu i drugdje u Erlangenu.

Glasnogovornik tvrtke rekao je da Siemens i Siemens Healthineers zapošljavaju oko 20.000 ljudi u Erlangenu, što je najveća tvrtka u svijetu.

Busch je rekao da ne vidi da se Siemens suprotstavlja trendu velikog ulaganja u industrijska postrojenja u Njemačkoj, gdje je nedavno vođena živa javna rasprava o riziku od deindustrijalizacije.

Osobito rastuće lokalne cijene električne energije potaknule su strahove da bi se njemačka industrija mogla suočiti sa svim većim pritiskom stranih konkurenata. Busch je, međutim, primijetio da Siemens nije osobito energetski intenzivna tvrtka.

Busch je rekao da su drugi čimbenici kao što su talent radne snage, visokokvalitetna infrastruktura i okolni poslovni ekosustav važniji za Siemensove investicijske odluke. Istaknuo je visoko cijenjena sveučilišta i istraživačke centre u tom području.

Tagovi: Siemens, Bavarska, kampus
PROČITAJ I OVO
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE