GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rheinmetall ponovo na meti cyber napada

Rheinmetall ponovo na meti cyber napada
HAKERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2023 / 21:14
Autor: SEEbiz
ESSEN - Koncern za proizvodnju naoružanja Rheinmetall ponovo se našao na meti cyber napada. Prema podacima iz kompanije, napad, čiji se obim još ne može predvidjeti, pogodio je samo segment civilnog poslovanja.

Glasnogovornik Centralne i kontakt točke za cyber kriminal (ZAC NRW) pri Uredu javnog tužitelja u Kölnu potvrdio je da je obaviješten o incidentu.

"Započeli smo istražne radnje", rekao je tužilac Christoph Hebbecker za novinske agencije dpa. O obimu napada u ovoj instituciji, kako je rekao njen glasnogovornik, još nema dovoljno informacija.

Prema riječima glasnogovornika Rheinmetall-a Olivera Hoffmanna, napad je pogodio samo segment civilnog poslovanja koncerna. "Civilno poslovanje u suštini podrazumijeva aktivnosti koncerna koje se prvenstveno odnose na industrijske kupce - uglavnom u automobilskom sektoru", rekao je Hoffmann. Vojni sektor, kako je rekao, nije pogođen i u njemu se dalje nastavlja sa radom.

U kompaniji se trenutno, kako je isataknuto, utvrđuje obim nastale štete i njeni čelnici i eksperti su u bliskom kontaktu s nadležnim službama.

"S obzirom na istrage koje su u toku, u ovom trenutku se ne može zauzeti nikakav stav o detaljima napada", rekao je glasnogovornik Rheinmetall-a Hoffmann.

I ranije su njemački mediji izvještavali o napadu na Rheinmetall i neke njegove podružnice. Koncern je i početkom marta bio meta sajber napada, ali je, prema podacima njegovog rukovodstva, taj napad prošao uglavnom bez posljedica.

Rheinmetall je, inače, najveći njemački koncern za proizvodnju naoružanja i od marta je prisutan na njemačkoj berzi (DAX). Prema podacima iz ove kompanije, ona spada među tri najveća proizvođača vojnih vozila i municije u zapadnom svijetu.

Tagovi: Rheinmetall, streljivo, cyber napad, hakerski napad, NATO savez, vojna industrija
PROČITAJ I OVO
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
AKVIZICIJE
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
ZAGREB - Tvrtka Elka koja je u vlasništvu slovenske grupacije Iskra, preuzela je 50 posto udjela u tvrtki Elkakon za proizvodnju industrijskih vodiča, što je četvrta akvizicija Iskre u Hrvatskoj, izvijestila je Elka u utorak.
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
NESREĆA
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
ZAGREB - Marko Vuković, jedan od dvojice suvlasnika, inovator i glavni inženjer HS Produkta, karlovačke tvornice koja proizvodi jedan od najboljih pištolja na svijetu, kao i jurišnu pušku, ozlijeđen je u tvorničkoj streljani prilikom prezentacije, odnosno testiranja oružja, piše Jutarnji list kojem je informacija neslužbeno potvrđena.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
STRATEŠKI
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE