GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rezultati H&M-a loši, izvršna direktorica podnijela ostavku

Rezultati H&M-a loši, izvršna direktorica podnijela ostavku
PODBAČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2024 / 17:38
Autor: SEEbiz
STOCKHOLM - Dionice švedske modne trgovine H&M pale su za gotovo deset posto nakon što je glavna izvršna direktorica Helena Helmersson neočekivano odstupila s te funkcije na kojoj je provela četiri godine.

Odluka da ju zamijeni Daniel Ervér, koji je u kompaniji već 18 godina, odmah stupa na snagu. U intervjuu za Reuters, Šveđanin je rekao da je sam izrazio svoje zanimanje za tu ulogu još u prosincu, a uprava je sada donijela konačnu odluku. Ervér je svoju karijeru u H&M-u počeo kao ljetni pripravnik 2005. godine, a kroz gotovo dva desetljeća radio je na različitim pozicijama unutar cijele grupacije koja se sastoji od brendova H&M, COS, Monki, Weekday, &Other Stories i Arket. Posljednje četiri godine odgovoran je za istoimeni brend H&M, koji je ujedno i najveći u grupaciji.

Do promjene vodstva došlo je nakon što je H&M priznao da je prodaja u prosincu i siječnju bila četiri posto manja u usporedbi s prethodnom godinom, a baš je to razdoblje blagdanske i novogodišnje kupnje ključni pokazatelj za trgovce.

H&M je drugi po veličini svjetski modni trgovac, odmah iza žestokog španjolskog rivala Inditexa koji u svom portfelju ima Zaru, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershku, Stradivarius i Oysho. Upravo je Zara vječiti konkurent H&M koji iz godine u godinu bilježi dobre rezultate, a švedskoj trgovini posljednjih godina situaciju dodatno otežava popularnost kineskog internetskog diva Sheina. Unatoč kritikama da eksploatira svoje radnike i potiče “brzu modu”, zbog koje se kupuje mnogo jeftine odjeće koja brzo završi u smeću mnogo otpada, Shein nije izgubio na popularnosti, a H&M se teško natječe s njegovim niskim cijenama. Kada se pak usporede Zara i H&M, Inditexov brend posluje u više zemalja (96 u odnosu na H&M-ove 74 zemlje), ima oko 800 poslovnica manje, ali mu je vrijednost veća.

Tagovi: G$M, REZULTATI, POSLOVANJE, Helmersson, MODA, zARA,
PROČITAJ I OVO
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
SOLIDNO
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
POREČ – Valamar grupa objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine koji zbog izrazite sezonalnosti u turizmu nisu indikativni za cijelu godinu iako pokazuju pozitivan trend za nadolazeću sezonu i dobar booking.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE