GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poštari u utorak na prosvjednom skupu u Ljubljani

Poštari u utorak na prosvjednom skupu u Ljubljani
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2023 / 16:49
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Radnici Pošte Slovenije u utorak će se okupiti na prosvjednom skupu, kojim žele skrenuti pozornost na smanjenje broja zaposlenih, zatvaranje poštanskih ureda odn. njihovo preusmjeravanje na ugovorne pošte i netransparentna komunikacija menadžmenta. Kako kažu, ne smatraju u redu da država skreće pogled kada bi trebala brinuti o univerzalnoj poštanskoj usluzi.

Skup djelatnika Pošte Slovenije i invalidskog poduzeća Pošte Slovenije održat će se u utorak ispred Poštanskog logističkog centra u Ljubljani od 14 do 15 sati.

Zaposlenike su uznemirile neke medijske objave da je poslovnim i financijskim planom za 2024. godinu trebalo biti predviđeno smanjenje broja zaposlenih, s čime nisu bili upoznati. "Ovo je zabrinjavajući podatak", napisali su Sindikat prometnih radnika i sindikati Slovenije i Konferencija Sindikata prometnih radnika i sindikata Pošte Slovenije. Od uprave očekuju detaljna objašnjenja i oštro se protive svakoj raspravi o smanjenju broja zaposlenih.

Odlasci zaposlenika, bez obzira na područje rada, najviše uzrokuju dodatna opterećenja za zaposlenike, povećanje cijene rada i loš imidž poslodavca, napisali su.

Kako su dodali, Pošta Slovenije je više godina zaredom aktivno nastojala privući adekvatan broj kandidata za posao koji bi rasteretili postojeći kadar i pridonijeli smanjenju bolovanja, smanjenja broja zaposlenih i prekovremenog rada. Stoga istovremenu objavu natječaja i smanjenja broja radnika ne smatraju dosljednima. Spomenuli su i prekršaje u dijelu osiguranja odmora i odmora, liječničkih pregleda i postupaka prihvaćanja akata poslodavca, kao i onemogućavanje sindikalnog rada.

Sindikat je uvjeren da se mora osigurati dugoročna stabilnost Pošte Slovenije, bez zatvaranja poslovnica, učinkovitom organizacijom rada i poštenim plaćama. Ništa od ovoga neće biti moguće sve dok država izbjegava svoju odgovornost financiranja javnog servisa, napisali su. Pozivaju Vladu da konačno osigura sufinanciranje univerzalne poštanske usluge. "Pošta Slovenije sada je to dužna činiti nauštrb svoje konkurentnosti, a naši zaposlenici plaćaju cijenu kada nam uvijek iznova ponestane novca", upozorili su.

Ostali sindikati također podržavaju poštanske radnike. "Izražavamo im punu podršku i nadamo se da će kroz socijalni dijalog pronaći pravo rješenje za zaposlenike u pošti", napisala je predsjednica Saveza slobodnih sindikata Slovenije Lidija Jerkič.

U Sindikatu kulture in narave Slovenije, Glosi i Svobodnom sindikatu Slovenije, napisali su da u radnoj sredini u kojoj nema dovoljno radnika, ali su oni istovremeno otjerani, gdje se radnici zapošljavaju, a otpuštaju. U isto vrijeme, gdje se radnici poštuju, ali im se daju mizerne plaće i srednjovjekovni progoni, nema druge nego pridružiti se radnicima Pošte Slovenije na prosvjednom skupu.

Tagovi: Pošta Slovenije, poštari
PROČITAJ I OVO
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
DOBRE BROJKE
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
BERN - Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromjesečju u utorak i ponovila da će se njezina operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kavom, energetskim i gaziranim pićima.
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE