GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pipunić otvorio bolnicu i hotel vrijedne 46 milijuna eura

Pipunić otvorio bolnicu i hotel vrijedne 46 milijuna eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2023 / 07:31
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Marko Pipunić,ć, vlasnik osječke Žito grupe, otvorio je bolniu i hotel u Čepinu nedaleko glavnog slavonskog grada koji su ujedno sjajni primjer kako privatnom inicijativom, imaginacijom i dakako i sredstvima gospodarski ojačati regiju i pridonijeti pozicioniranju Slavonije i lokalne zajednice na turističkoj i medicinskoj karti Hrvatske, Europe i svijeta.

– Odličan je ovo primjer poticanja zdravstvenog turizma od kojeg mnogo očekujemo, za čiji je razvoj Vlada namijenila značajna sredstva. Riječ je o djelatnosti s kojom se ide prema željenom cilju izgradnje cjelogodišnjeg, održivog turizma, a ono što me posebno veseli činjenica je da se sve to događa u Slavoniji koja na ovaj način nastavlja razvijati svoj veliki turistički potencijal, istaknula je ministrica Brnjac u prigodnom obraćanju predstavnicima medija.

Specijalna bolnica, zapravo internacionalni medicinski centar Osijek u kojem će raditi vodeći stručnjaci plastične, estetske i rekonstruktivne kirurgije potom urologije, oftalmologije, ortopedije i drugih djelatnosti kao i hotel sa 61 sobom i jedinstvenim wellnessom što sam zauzima prostor od 1500 “kvadrata”. Vrijednost navedenih projekata iznosi 46 milijuna eura, a vrijedi istaknuti kako bolnica ima površinu od 6,5 tisuća četvornih metra te će, prema sadašnjim procjenama, zapošljavati stotinu samo medicinskih djelatnika te još nekoliko desetaka ljudi u medicini pratećim djelatnostima.

– Vlada uvijek ističe dualizam zdravstva, njegov javni i privatni dio tako da nam je drago kad se privatnim novcem otvaraju ovako kompleksne klinike. Ali, što je također naš poznati stav, privatne bolnice nikako ne smiju biti nadomjestak za disfunkcionalnost javnog zdravstva. Ono što svakako pozdravljam je činjenica da će u ovoj bolnici raditi vrhunski stručnjaci koji će omogućiti jednaku takvu edukaciju novim kadrovima, kao i dodatno pomoći u težnji da svi studenti koji su u Hrvatskoj školovani javnim novcem te investicije društvu na ovaj način i vrate, naglasio je na svečanosti ministar Beroš.

Ključne osobe cijele ove lijepe i nadasve poticajne slavonske priče su svakako Marko Pipunić, vlasnik kompanije Žito koja okuplja četrdesetak tvrtki iz domene poljoprivredne proizvodnje, ratarstva i stočarstva, a čiji se godišnji promet procjenjuje na 600 milijuna eura, kao i ugledni liječnik, prof dr. Milomir Ninković, jedan od najboljih plastičnih i rekonstruktivnih kirurga svijeta. Ujedno i ključna osoba zbog čijeg je obećanja povratka iz Muenchena u Osijek Pipunić i krenuo u disperziju kapitala, s poljoprivrede na zdravstvo.

Ono što je sasvim sigurno najvažnije u ovoj uistinu jedinstvenoj i za Hrvatsku tako atipičnoj priči, činjenica je da će najprije osječki, ali i ostali studenti medicine iz Hrvatske kao i susjednih zemalja, dobiti vrhunski centar u kojem će zahvaljujući dr. Ninkoviću i timu koji on okuplja moći praktično u svom dvorištu dobivati najnovija znanstvena saznanja, kao i to da nakon diplome i specijalizacije neće morati napuštati svoj kraj već će, u standardu rad ali i osobnih primanja biti jednaki ili jako slični kolegama iz najrazvijenijih europskih država. Istih onih u koje su njihovi prethodnici, liječnici specijalisti bili prinuđeni odlaziti upravo zbog ta dva razloga, osobnog i profesionalnog standarda.

Tagovi: Marko Pipunić, Priora, Žito, Žito grupa, Milomir Ninković
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
GREŠKA
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
LJUBLJANA - U Pivovarni Laško Union, koja je od 2016. godine u vlasništvu nizozemskog Heinekena, pet su se godina pogrešno obračunavali dodaci na plaću i naknade plaće. Neki su bili plaćeni previsoko, a drugi premalo.
AD Plastik Grupa u prvom kvartalu povećao neto dobit 57,8%
RAST
AD Plastik Grupa u prvom kvartalu povećao neto dobit 57,8%
SOLIN - AD Plastik Grupa je u prvom kvartalu 2024. godine ostvarila neto dobit od 1,07 milijuna eura, što je 57,8 posto više u odnosu na prva tri lanjska mjeseca, dok su poslovni prihodi dosegnuli 42,4 milijuna eura ili 28,1 posto više, objavila je ta solinska kompanija u ponedjeljak.
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE