GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo su plaće vodećih menadžera Podravke

Ovo su plaće vodećih menadžera Podravke
ZARADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2024 / 07:53
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Objavljena su primanja članova Uprave i Nadzornog odbora Podravke prošle godine.

Ove godine menadžeri iz Podravke dobit će i bonus za prošlu, a predsjednici Uprave Martini Dalić pripast će otprilike 173.000 eura bruto.

Ipak, ona nije najplaćenija tamo. Najveća prosječna mjesečna primanja lani imali su glavni financijaš u Upravi Davor Doko te HDZ-ova članica Uprave Ljiljana Šapina, piše portal Danica.

Doko je u prosjeku mjesečno dobivao oko 91.600 eura, a Šapina 88.500 eura bruto. U taj prosjek ulaze i prihodi od opcijskih dionica na kojima su Doko i Šapina lani ukupno zaradili po 778.000 eura jer su iskoristili pravo na dionice iz prijašnjih godina, piše Danica.

Marko Đerek, bivši član Uprave Podravke i sadašnji član Uprave Belupa, ostvario je lani u prosjeku otprilike 70.400 eura bruto primitaka mjesečno. I njemu su primanja podebljana opcijskim dionicama na kojima je lani uprihodio ukupno 604.600 eura bruto.

Član Uprave Milan Tadić lani je u prosjeku ostvario oko 56.800 bruto mjesečnih primitaka. I kod njega je u tom prosjeku najveća stavka realiziran paket opcijskih dionica, na čemu je lani uprihodio ukupno 429.000 eura.

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić u prosjeku je lani zarađivala otprilike 34.800 eura bruto mjesečno, što uključuje plaću, bonus, primanja u naravi, dodijeljene dionice po novom modelu nagrađivanja.

Član Uprave Ivan Ostojić prošle je godine ostvario prosječan mjesečni primitak od oko 16.600 eura bruto (plaća, bonus, primanja u naravi).

Kada su u pitanju bonusi za prošlu godinu, osim Dalić i njenih otprilike 173.000 eura bruto, Davoru Doki pripada 125.000 eura, Ljiljani Šapini 106.000 eura, Milanu Tadiću 119.000 eura, Ivanu Ostojiću 112.000 eura, a Marku Đereku 75.400 eura bruto.

Nadzorni odbor Podravke broji devetero ljudi, a imaju pravo na mjesečnu naknadu od dvije prosječne bruto plaće isplaćene u Podravka grupi u Hrvatskoj. Predsjedniku NO-a naknada se uvećava za 50 posto, a njegovu zamjeniku za 30 posto.

Tako je šef NO-a Podravke Damir Grbavac, inače umirovljenik, lani u prosjeku primao oko 3700 eura bruto naknade. Nadzorni odbor održao je prošle godine ukupno 11 sjednica, što znači da je Grbavac tu naknadu primio i u mjesecu kad ništa nije radio.

Što se HDZ-ovaca koji u NO-u Podravke zastupaju državu tiče, tu je Luka Burilović, inače čelnik HGK, koji mjesečno prima 3200 eura. Upravitelj Hrvatskih šuma u Koprivnici Damir Felak (HDZ) primao je 2500 eura.

Istu mjesečnu bruto plaću ostvarivao je i HDZ-ov donedavni predsjednik županijske Gospodarske komore u Koprivnici Krunoslav Vitelj, kao i predstavnica radnika u NO-u, Podravkina sindikalistica Ksenija Horvat. Istu naknadu, 2500 eura, ostvarivali su i članovi NO-a koji tamo predstavljaju mirovinske fondove: Damir Čukman, Ante Jelčić, Petar Miladin i Darko Prpić.

Pravo na naknadu je imala i čelnica Revizijskog odbora Ivana Matovina, koja je u prosjeku dobivala oko 1200 eura bruto mjesečno, piše Danica.

Tagovi: podravka, dalić, ostojić, šapina, đerek, belupo, grbavac
PROČITAJ I OVO
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE