GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporavak bookinga: Bluesun otvara i druge hotele na svojim destinacijama

Oporavak bookinga: Bluesun otvara i druge hotele na svojim destinacijama
HOTELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2020 / 08:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dana 10. lipnja, povodom prvom produženog vikenda u mjesecu otvoreni su Bluesunovi hoteli u Bolu, Brelima i Tučepima (Elaphusa, Berulia i Alga), već ranije hotel Amor u Supetru , a 27.svibnja kamp u Starigradu Paklenici.

Prilagodba datuma i popust od 20 posto, privukao je značajan dio domaćih gostiju da iskoriste te dane i provedu odmor na Jadranu – a već drugi produžen vikend u lipnju dao i konkretnije rezultate.

Srpanj nosi otvaranja ostalih hotela lanca

„S obzirom na to da se broj gostiju u hotelima povećava i potražnja raste, došli smo u situaciju da na naših destinacijama krećemo i s otvaranjem ostalih hotela pa tako, 1.srpnja u Tučepima otvaramo Bluesun hotel Neptun***, 4. srpnja Bluesun hotel Soline**** u Brelima te bluesun hotela Alan *** u Starigradu pkalenici, a 11.srpnja otvaramo Bluesun resort Bonaca** u Bolu.“, kaže Leo Urlić, direktor prodaje i marketinga, Bluesun Hotels & Resorts

Potražnja za bungalovima i kampom

Bluesun kampu Paklenica****, otvoren 27.svibnja, bilježi dobru popunjenost, a osjetan je priljev slovenskih gostiju.

„Destinacija pogodna za aktivni turizam, smještena uz sam NP Paklenica, idealna je upravo za tip počitnica kakve biraju. Naravno, znatan utjecaj na popunjenost ima i tip smještaja, mobilne kućice i kamp gostima daju osjećaj zaštićenosti.“, kaže Goran Babin, Direktor destinacije Starigrad Paklenica, Bluesun Hotels & Resorts

Holiday Village Sagitta*** u Ruskamenu kraj Omiša, kojim upravlja tvrtka Jake Andabaka, Salve Regina d.o.o., također, slijedom brojnih upita gostiju, otvorila je svoja vrata 27. lipnja.

„Svojevrsna izolacija, koju diktira njezina lokacija i smještaj u apartmanima i bungalovima, u ovogodišnjim, novonastalim okolnostima, učinile su je još poželjnijom za goste kojima takav smještaj ulijeva dodatnu sigurnost i povjerenje.“, kaže Martina Kovačić, direktorica društva Salve Regina Marija Bistrica d.o.o.

Aktivacija skandinavskog i njemačkog tržišta

Nakon potpunog zastoja od sredine ožujka, booking od kraja travnja polako raste, da bi lipanj pokazao njegov vrlo konkretan oporavak.

Naime, prošlog tjedna priljev rezervacija bio je identičan je onome u istom tjednu prošle godine, s tim da je, naravno, baza manja jer su izgubljene rezervacije koje su trebale bookirane u periodu od ožujka do svibnja.

„Agencije su najavile početak svog avio programa za sredinu srpnja i to najveći touroperatori sa skandinavskog tržišta, što je dobra vijest, a raste i broj njemačkih gostiju Svi ovi podaci, kao i aktivacija avio pometa ulijevaju optimizam da ćemo do kraja srpnja otvoriti i ostale hotele na našim destinacijama.“, kaže Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodima, Bluesun Hotels & Resorts

Jak trend last minute rezervacija je i dalje prisutan, a pravi zamah sezone očekuje se sad, kad je završila školska godina,

Rezervacijski centar već treću godinu ostvaruje velik rast i to je ujedno bilo i jedno od najvećih ulaganja i iskoraka u poslovanju Bluesuna.

„Novi klijent je dinamičan, fleksibilan, često rezervira s mobitela i tome smo se i prilagodili, a ova situacija s pandemijom samo je dodatno ubrzala nastavak tog trenda koji smo pokrenuli. Promijenili smo komunikaciju prema naših klijentima kroz aktivnosti na web stranicama i oglašavanjem te primjećujemo da je broj posjeta UTROSTRUČEN u odnosu na isti period prošle godine.“, kaže Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodina, Bluesun Hotels & Resorts

Paralelno s tim i OTA (online tourist agencies) nastavlja svoj rast - prije 14 dana njihovi podaci o rezervacijama pokazivali kašnjenje za prošlom godinom 2 mjeseca, da bi se u tih 14 dana zaostatak se smanjio već na mjesec i deset dana!

Pretpostavka je, da, ukoliko rezervacije nastave ovim tempom, da bi do sredine srpnja mogle uloviti brojke iz tog perioda prošle godine.

Tagovi: Bluesun hoteli, Hotel Elaphusa, Hotel Berulia, Hotel Amor
PROČITAJ I OVO
EU zaoštrava ton prema SAD-u u sporu oko subvencija Boeingu i Airbusu
SUKOBI
EU zaoštrava ton prema SAD-u u sporu oko subvencija Boeingu i Airbusu
BRUXELLES - Europska unija zaprijetila je eskalacijom 15-godišnjeg spora sa SAD-om oko subvencija proizvođačima zrakoplova Boeingu i Airbusu ukoliko Washington ne pristane na dogovor, izvijestili su u ponedjeljak britanski mediji.
CureVac dobio EIB-ov zajam za proizvodnju cjepiva za Covid-19
ZAJAM
CureVac dobio EIB-ov zajam za proizvodnju cjepiva za Covid-19

BERLIN - Njemačka biotehnološka kompanija CureVac, koja razvija cjepivo za Covid-19, dobila je od Europske investicijske banke (EIB) zajam u iznosu 75 milijuna eura kako bi proširila kapacitete za njegovu proizvodnju.

Kekezu novi mandat na čelu Đure Đakovića
KARIJERE
Kekezu novi mandat na čelu Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - Nadzorni odbor društva Đuro Đaković Grupa d.d., danas je donio odluku o imenovanju člana Uprave, Hrvoja Kekeza, na novo mandatno razdoblje.
Švicarska preplavljena respiratorima nabavljenima u vrijeme pandemije
RESPIRATORI
Švicarska preplavljena respiratorima nabavljenima u vrijeme pandemije
ŽENEVA - Švicarske vlasti razmatraju što učiniti s viškom respiratora koje su kupovale u velikim količinama u vrijeme kada je izbila pandemija koronavirusa.
Boeing prekida proizvodnju modela 747
PREKID
Boeing prekida proizvodnju modela 747
SEATTLE - Kompanija Boeing planira prekinuti proizvodnju svog aviona 747 jumbo jet (preciznije 747-8) za dvije godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE