GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nemšić u Nadzornom odboru Adrisa

Nemšić u Nadzornom odboru Adrisa
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2020 / 14:35
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Na sjednici održanoj danas u Rovinju, Nadzorni odbor Adris grupe dao je suglasnost na prijedlog odluke o sazivanju Glavne skupštine Društva te su usvojeni prijedlozi odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.

Tako je, uz ostalo, usvojen prijedlog odluke o usvajanju godišnjih financijskih izvještaja za 2019. godinu, a donesene su i odluke o prilagodbi organizacije s ciljem sprečavanja i ublažavanja negativnih posljedica bolesti COVID-19 na poslovanje Društva. 

Kako je istaknuto, zahvaljujući rezultatima ostvarenim u 2019. godini, ali i rezultatima ostvarenim prethodnih godina, Adris je zadržao financijsku stabilnost, što mu omogućuje dovršetak započetih i pripremu planiranih investicija, te prevladavanje posljedica nenadane globalne gospodarske krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Adris grupa je u 2019. godini ostvarila ukupan prihod u iznosu od 6,3 milijarde kuna, što je rast od šest posto. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i za šest posto je veći u usporedbi s prethodnom godinom. Prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći su za pet posto i iznose 1,6 milijardi kuna. Neto dobit iznosi 506 milijuna kuna, što je rast od 13,4 posto. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća od prošlogodišnje.

U skladu s ranije postavljenim ciljevima jačanja dugoročne održivosti - što se u novonastalim okolnostima postiže očuvanjem likvidnosti, smanjenjem troškova i povećanjem operativne učinkovitosti te pojednostavljivanjem organizacije - tvrtka nastavlja s provođenjem dodatnih mjera i aktivnosti radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije koronavirusa. Nakon što je na prošloj sjednici donesen prijedlog odluke Glavnoj skupštini o neisplati redovne dividende, Nadzorni odbor donio je danas i odluku o organizacijskim promjenama. Tako, odlukom Nadzornog odbora, Uprava Društva u sljedećem razdoblju sastojat će se od jednog člana, dosadašnjeg predsjednika Uprave, Marka Remenara, a članovima Uprave, Damiru Vanđeliću i Robertu Škopcu, prestaje mandat na toj funkciji.

S obzirom na to da je dosadašnjim članovima Nadzornog odbora istekao mandat, Glavnoj skupštini predložen je novi sastav Nadzornog odbora. Uz dosadašnje članove, za novog člana Nadzornog odbora Adris grupe predložen je ugledni europski stručnjak dr. sc. Boris Nemšić.
Na kraju, Nadzorni je odbor dao suglasnost na prijedlog odluke o sazivanju Glavne skupštine Adris grupe, koja će se, kako je planirano, održati 7. srpnja 2020., s početkom u 13 sati u Rovinju.

Tagovi: Boris Nemšić, Adris Grupa
PROČITAJ I OVO
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
REZOVI
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
LONDON - Kuwait Airways je danas objavio otpušta oko 1.500 stranih zaposlenih, odnosno 25 posto svojih stranih radnika, zbog velikih teškoća izazvanih negativnim utjecajem pandemije koronavirusa.
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
SEZONCI
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
PODGORICA - Kompaniji "13.jul - Plantaže" potrebno je više od 400 sezonskih radnika za poslove berbe. Zasad breskve na Ćemovskom polju iznosi 83 hektra i najveći je u regionu.
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
KADROVI
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
ZAGREB - Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade donesen je zaključak kojim se predlaže Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. imenovanje Dragana Marčinka za člana Uprave- direktora društva HŽ Carga na razdoblje od najduže šest mjeseci, do provedbe postupka imenovanja direktora putem javnog natječaja.
Cosco pretvorio Pirej u najveću kontejnersku luku na Mediteranu
LUKE
Cosco pretvorio Pirej u najveću kontejnersku luku na Mediteranu
ATENA - Kroz grčku luku Pirej, prošlo je najviše kontejnera s robom na Mediteranu u 2019. godini.
Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije Newsmax Adria
TELEVIZIJA
Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije Newsmax Adria
BEOGRAD - United Group, uz N1 i Novu S, pokreće još jednu kablovsku televiziju. U APR-u je 19. maja ove godine registrovana firma Newsmax Adria, čija je glavna delatnost proizvodnja i emitovanje televizijskog programa, piše portal Cenzolovka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE