GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nema bonusa za menadžment Deutsche Bahna

Nema bonusa za menadžment Deutsche Bahna
ZBOG SUBVENCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2024 / 18:48
Autor: SEEbiz / DPA
FRANKFURT - Najviši rukovoditelji njemačke državne željeznice Deutsche Bahn i njezinih podružnica neće dobiti bonuse za 2023. zbog vladinih energetskih subvencija, objavila je tvrtka u petak.

Tvrtka je od vlade dobila više od 50 milijuna eura (54 milijuna dolara) kako bi nadoknadila visoke cijene električne energije 2023., rekao je Martin Burkert, zamjenik predsjednika nadzornog odbora Deutsche Bahna i čelnik sindikata željezničara EVG.

Bonusi dogovoreni za 2022. ostaju na snazi.

Prema godišnjem izvješću, izvršni direktor Deutsche Bahna Richard Lutz (na fotografiji) imao je pravo na bonus od više od 1,26 milijuna eura za 2022., dok će glavni direktor infrastrukture Berthold Huber dobiti 699.000 eura.

Za direktora odjela za ljudske resurse Deutsche Bahna Martina Seilera, koji je bio upleten u sporne pregovore o kolektivnom pregovaranju sa strojovođama, bonus za 2022. iznosio je 736.000 eura.

Burkert je rekao da bi slični bonusi bili isplaćeni 2023. da nisu bili otkazani.

Ali budući bonusi izvršnih direktora u Deutsche Bahnu bit će manji zbog promjene načina na koji se isplate izračunavaju, rekao je Burkert. Radnički čelnik rekao je da će se bonusi za postizanje dugoročnih ciljeva sada isplaćivati samo svake četiri godine.

Opći ciljevi uključuju točnost, kvalitetu i poslovni rezultat željeznice. Pojedinačni ciljevi također će biti postavljeni za svakog člana odbora.

Na primjer, Michael Peterson, šef odjela za međugradski prijevoz Deutsche Bahna, morat će se pobrinuti da vlakovi postižu cilj točnosti i da sadržaji poput klimatizacije i toaleta budu u dobrom stanju kako bi zaradio svoj bonus, rekao je Burkert .

Fotografija: Patrick Pleul/dpa

Tagovi: Deutsche Bahn, logistika, Lutz
PROČITAJ I OVO
Kraš odobrio dividendu
DIVIDENDA
Kraš odobrio dividendu
ZAGREB - Kraš je jučer održao Glavnu skupštinu nakon koje su objavljene odluke.
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
NESLUŽBENO
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
LJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, Slovenski državni holding (SDH) postigao je dogovor s telekomunikacijskim operaterom T-2 o visini i povratu duga. Detalji za sada nisu poznati, više će se znati uskoro tijekom dana. Za 10.00 sati na Okružnom sudu u Ljubljani najavljeno je ročište za pokretanje stečajnog postupka nad T-2.
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
BANJA LUKA - Skupština akcionara Telekoma Srpske, održana 19.juna, donijela je odluku o isplati dividende u iznosu nešto manjem od 33 miliona KM.
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
NOVI DETALJI
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
LJUBLJANA - Kada bi Telemach Slovenija preuzeo većinski udio u telekomunikacijskom operateru T-2, osigurao bi da T-2 ispunjava svoje obveze, kažu u Telemachu i dodaju da to uključuje i obvezu prema SDH.
Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju
SMJENA
Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju
RIJEKA - Nadzorni odbor brodogradilišta 3. maj u pozivu na Glavnu skupštinu 3. maja protivi se usvajanju izvještaja Uprave o poslovanju društva u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE