GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mostarski Aluminij ulazi u automobilsku industriju

Mostarski Aluminij ulazi u automobilsku industriju
NOVI ISKORAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2023 / 08:20
Autor: SEEbiz / Večernji list
MOSTAR - Izraelski biznismen koji je preuzeo mostarski Aluminij Amir Gross Kabiri, predsjednik Privredne komore Izraela u Mostaru i Židovske općine Mostar u intervjuu za Večernji list naveo je kako je mostarskom Aluminiju vraćena stabilnost.

Kaže da je ponovo postao najveći bosanskohercegovački uvoznik i izvoznik. Najavio je i razvoj gotovih proizvoda koje će izvoziti na europsko tržište.

Po njegovim riječima, Aluminij će na evropsko tržište izvoziti dijelove za automobilsku industriju.

- Potpisali smo ugovore sa svjetskim i strateškim kompanijama te time donijeli Aluminiju stabilnost i veliki iskorak na tržišta svijeta, gdje je sada prepoznat kao brend. Mogu reći da je Aluminij točno tamo gdje je, prema mojim planovima, i trebao biti u ovo vrijeme. Ostvarujemo zacrtano, i više od toga.

Ispunili smo mnogo više od onoga što smo u početku planirali. Uskoro ćemo najaviti i razne investicije kako bismo postigli još bolje rezultate. Postignuti rezultati Aluminij Industrije pokazatelj su vizije i uspjeha uprave i radnika, kazao je.

Istaknuo je kako je Aluminij simbol Bosne i Hercegovine, posebice Mostara. Desetljećima je bio, kako su ga nazvali, ”hercegovački div”.

- Nisam znao što to znači, ali sada znam što je to značilo za cjelokupnu ekonomiju i poziciju BiH na ekonomskim i drugim kartama. Zahvaljujući predanim radnicima i potpori vlasti, posebice Vlade Federacije BiH, Aluminiju je vraćena stabilnost. Ponovno je postao najveći bh. uvoznik i izvoznik, kazao je Kabiri.

O tome koliko svjetski trendovi utječu na planove i kakvi su planovi za Aluminij, Kabiri ističe kako s posebnom pozornošću prati globalne trendove i ekonomska kretanja, posebice u ovom izazovnom vremenu raznih poremećaja i kriza, ponajprije energetske.

Po njegovim riječima, u svemu pokušavaju biti nekoliko koraka ispred kako bi na vrijeme reagirali na sve buduće promjene.

- Radio sam s mnogim svjetskim kompanijama. Mnogo sam toga vidio kroz suradnju te sva pozitivna iskustva poslovanja pokušavam prenijeti i u bosanskohercegovački ambijent. I malo-pomalo uspijevamo pomaknuti granice. Imam spreman plan i za krizu i nove iskorake. Poslujem tako da me ništa ne može iznenaditi, istaknuo je Kabiri.

Tagovi: Aluminij Mostar, aluminij, Glencore, Duferco, Amir Gross Kabiri
PROČITAJ I OVO
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE