GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mars ne isporučuje proizvode za lanac REWE zbog spora oko cijena

Mars ne isporučuje proizvode za lanac REWE zbog spora oko cijena
SPOROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2022 / 09:01
Autor: SEEbiz
BEČ - Koncern "Mars" više ne isporučuje svoje proizvode lancu supermarketa "REWE" Austrija zbog spora oko cijene.

“Istina je da je ‘Mars’ obustavio isporuku “REWE” u Austriji”, potvrdio je glasnogovornik lanca Paul Pechacher za dnevnik “Salzburger Nahrichten”.

Tako “Mars” više ne isporučuje čokolade, kao ni “Pedigre” i “Whiskas” hranu za pse i mačke, kao ni “Wrigleys” žvakaće gume ili “Bence Rice” rižu.

'Mars' je tražio višu cijenu za svoje proizvode, na razini koja nam je neshvatljiva i koja je previsoka”, objašnjava Pechaher.

Istaknuo je da su cijene sličnih konkurentskih proizvoda manje poskupjele te da "Mars" traži niže cijene za svoje proizvode u drugim zemljama.

"Nećemo dopustiti da potrošači u Austriji plaćaju jasno više nego u drugim zemljama", naglasio je Pechacher.

Dodao je da "Mars" nije prihvatio neznatno povećanje cijene i donio je odluku o obustavi isporuka.

Pechaher je rekao da pregovori još traju i da potrošači neće osjetiti manjak isporuka, jer na skladištu ima dovoljno "Marsove" robe.

Problemi postoje i s određenim proizvodima drugih međunarodnih marki.

To uključuje sir "Philadelphia" proizvođača "Mondelez", čips "Pringles" kompanije "Kelloggs", kao i neke proizvode koncerna "Haribo", dodao je Pechacher, navodeći da je "REWE" uspio postići dogovor s velikim domaći proizvođači.

I švicarski lanac "Koop" izbacio je nekoliko proizvoda tvrtke "Mars" iz svog asortimana, jer je koncern zahtijevao "natprosječno povećanje cijena".

Inače, "Mars" u Njemačkoj opskrbljuje "REWE", u sklopu kojeg posluje austrijska tvrtka kćer.

Tagovi: Mars, kompanija Rewe, Whiskas, sir Philadelphia, Pringles, Kelloggs
PROČITAJ I OVO
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE