GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Infranet revolucionalizira logistiku: EU financirani InfraRoute softver smanjuje troškove, ubrzava dostavu i smanjuje CO2 otisak

Infranet revolucionalizira logistiku: EU financirani InfraRoute softver smanjuje troškove, ubrzava dostavu i smanjuje CO2 otisak
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2023 / 16:48
Autor: SEEbiz
Infranet, kompanija s dugogodišnjim iskustvom u računalnom razvoju za sektor logistike, sa zadovoljstvom obilježava uspješan završetak svog ambicioznog projekta - InfraRoute.

Ovaj napredni softver, rezultat stručnog rada i inovacija, predstavlja prekretnicu u logističkom sektoru, rješavajući ključne izazove industrije: nestandardizirano adresiranje, visoke troškove dostave i povećani ugljični otisak.

Iz Infraneta su otkrili kako nekonzistentno adresiranje može bitno utjecati na efikasnost dostave, povećavajući troškove i vrijeme isporuke. „Krenuli smo s analizom pošiljaka na području Hrvatske i otkrili da u Hrvatskoj za veliki broj pošiljaka postoje desetci načina na koji se adrese pišu, dok je za neke adrese pronađeno stotine“, rekli su iz Infraneta. Ovaj problem, koji često dovodi do ponovnih dostava i dodatnog opterećenja korisničke podrške, postaje prošlost uz novi softver.

Projekt InfraRoute u sklopu EU programa "Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II" trajao je od 1. veljače 2021. do 1. kolovoza 2023. i sastojao se od dvije faze. Faza industrijskog istraživanja, protegla se kroz 15 mjeseci, uz troškove od 213.215,53 EUR. Tijekom ove faze, proizvod je uspješno doveden na petu razinu tehnološke spremnosti, što je bio ključni korak prema ostvarenju konačnog cilja.

Nakon uspješno završene inicijalne faze, započela je druga faza - eksperimentalni razvoj, u svibnju 2022. godine, koja traje do završetka projekta. U ovoj fazi, InfraRoute je postigao osmu razinu tehnološke spremnosti, što potvrđuje visoku razinu razvoja i inovacija unutar projekta. Troškovi faze eksperimentalnog razvoja iznose 404.870,40 EUR.

Infranet je tijekom faze eksperimentalnog razvoja pažljivo pristupao testiranju intuitivnosti korisnički orijentiranih rješenja, s glavnim fokusom na UX (eng. user experience), kako bi osigurao da InfraRoute pruža izvrsno korisničko iskustvo. Kontinuirano su rješavali bugove i optimizirali softver u skladu sa svim sigurnosnim standardima i kriterijima upravljanja privatnošću, osiguravajući zaštitu podataka i pouzdano funkcioniranje sustava.

InfraRoute koristi precizno sortiranje i optimizirano rutiranje, što smanjuje troškove i vrijeme isporuke, povećava zadovoljstvo klijenata te smanjuje negativan utjecaj na okoliš. Ovaj softver, zaštićen kao intelektualno vlasništvo na razini cijele Europske Unije, predstavlja važan korak naprijed u logističkom sektoru te će doprinijeti održivom razvoju dostave i logistike.

Testiranja su također potvrdila da InfraRoute nije samo efikasan alat za rutiranje pošiljaka u Hrvatskoj, već i u drugim zemljama. S ovim visokopreciznim sustavom, kurirske službe i pošte mogu značajno smanjiti troškove dostave, dok će pošiljke putovati brže i ostaviti manji ugljični otisak. InfraRoute predstavlja inovativan pristup logistici, dostavi i održivosti, otvarajući nove mogućnosti za poboljšanje logističkih procesa.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 618.085,93 EUR, uz značajnu financijsku podršku Europske Unije od 354.312,82 EUR, što je omogućilo uspješnu realizaciju InfraRoute softvera. Ta vrijedna investicija osnažila je Infranet u razvoju proizvoda koji će s 1.8.2023. ući u svoju komercijalizaciju i značajno unaprijediti logistički sektor.

Tagovi: Infranet, InfraRoute, logistika
PROČITAJ I OVO
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE