GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HZN osvojio međunarodnu nagradu za PR kampanju o važnosti norma za studente

HZN osvojio međunarodnu nagradu za PR kampanju o važnosti norma za studente
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2023 / 17:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski zavod za norme osvojio je nagradu za PR kampanju - važnost norma za studente. Mirjana Fijolić voditeljica Odsjeka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću održala je prezentaciju o samoj kampanji „Zašto je studentima važna normizacija“.

U sklopu CEN i CENELEC-ova okruglog stola o odnosima s javnošću u austrijskome normirnom tijelu (Austrian Standards International – Standardisation and Innovation (A.S.I.) 7. i 8. studenog 2023.u Beču predstavljena je nagrada “PRoud to work for Standards-Award” u trima kategorijama (društveni mediji, događaj i inicijativa za medije/javne poslove).

Objašnjen je tijek kampanje, ciljevi kampanje, ciljne javnosti, uspjeh u brojkama – video isječci, lajkovi, infografike, komentari, pregledi, pratitelji i ostalo), proces stvaranja kreativne kampanje od pokretanja ideje, suradnje na upitniku za studente s Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu, rezultati upitnika pa sve do plasiranja kampanje u medije i stvaranja pozitivne medijske slike o HZN-u.

Dodijeljene su nagrade za komunikacijske kampanje. Izabrano je ukupno šest pobjednika (dva po kategoriji). Za događaje: UNE, Španjolska (događaj španjolskog predsjedanja) i NEN, Nizozemska (webinar o Zakonu o umjetnoj inteligenciji), za PR kampanje: DIN, Njemačka (Norme kod nas) i HZN, Hrvatska (važnost norma za studente), za društvene medije: SII, Izrael (kampanja videonatjecanja zaposlenika) i SIST (tajnik TC-a).

Norme izrazito utječu na društvo i pridonose sigurnosti svakodnevnog života, a znanje o normama i normizaciji donosi mnogobrojne koristi za tržište rada. Mladi također mogu unijeti svježinu i odvažnost u radu te u normizaciju donijeti nova, digitalna znanja i vještine.

Hrvatski zavod za norme (HZN) je zanimalo koliko su studenti informirani o normama i znaju li što su norme te što misle o utjecaju znanja o normama i normizaciji na razvoj karijere. Stoga je Odsjek za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću Hrvatskog zavoda za norme zajedno s prof. dr. sc. Danijelom Ašperger, profesoricom na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu na Zavodu za analitičku kemiju proveo anketu o ovoj temi.

„Znanje o normama pruža dodatnu vrijednost za razvoj karijere“, zaključili su studenti u provedenoj anketi.

Studenti smatraju da sa znanjem o normama mogu dobiti priliku da se zaposle u tvrtkama koje se bave proizvodnjom te da normizacija može igrati ulogu u budućnosti u rješavanju velikih izazova, kao što su digitalna tranzicija i klimatske promjene. U pisanju diplomskih radova nisu do sada imali mentora iz područja normizacije. Zaključuju da bi u normizaciji trebalo biti više mladih.

U istoj kategoriji kao i HZN, nagradu je dobio i njemački DIN, njemačko normirno tijelo za kampanju Norme kod nas. komunikacijsku kampanju o važnosti norma za studente

Tagovi: norme, fijolić, hrvatski zavod za norme
PROČITAJ I OVO
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE