GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatsko-slovenskom konzorciju prva faza gradnje CGO-a Lećevica

Hrvatsko-slovenskom konzorciju prva faza gradnje CGO-a Lećevica
GRADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2022 / 10:38
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Zajednica ponuditelja u kojoj su hrvatski Sarađen te slovenski GH Holding i VGP Drava Ptuj, projektirat će i u prvoj fazi graditi Centar za gospodarenje otpadom (CGO) Lećevica u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je u srijedu.

Zajednička ponuda triju tvrtki od 155,6 milijuna kuna bez PDV-a bila je najpovoljnija na javnom natječaju. Na odabir se nitko nije žalio pa se uskoro kreće u potpisivanje ugovora.

Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji je 611,4 milijuna kuna, a projekt se sa 71 posto sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.

U prvoj fazi realizacije očekuje se gradnja trafostanice koja će biti spojena na javnu energetsku mrežu, unutarnje prometnice te kanala i obodne prometnice oko odlagališta. Uredit će se infrastruktura potrebna za uredno funkcioniranje centra: vodovod, odvodnja, sabirni spremnici s crpnim stanicama za otpadne, krovne i hidrantske vode, infiltracijski jarci, energetika i telekomunikacije. Uredit će se i zelene površine i uvesti rasvjeta i videonadzor te će se osigurati protupožarni pojas.

Izgradit će se i prostor za obradu građevinskog materijala, portirnica, mosna vaga, reciklažno dvorište, upravna zgrada, parkiralište za kamione i automobile, servisne zgrade, praonica vozila i benzinska postaja.

Na dijelu odlagalištu otpada postavit će se brtveni i drenažni sloj, a svemu će prethoditi krčenje parcele i niveliranje terena prema potrebi.

"Odabir izvođača radova za projektiranje i građenje centra značajan je korak ka uspostavi cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. To je ujedno i potvrda da je odluka o podjeli projekta na dvije faze realizacije, kako bi se ubrzala gradnja i maksimalno iskoristila dostupna bespovratna sredstva, bila ispravna. Potpisivanje ugovora te početak izvršenja ugovora očekujemo do kraja ove godine, a rok za dovršetak prve faze realizacije centra je 14 mjeseci", izjavio je direktor Regionalnog centra čistog okoliša Ivan Vukorepa.

Dodao je kako je pokrenuta i javna nabava za građenje tri pretovarne stanice i nadzor građenja, koje su također dio prve faze realizacije.

Sarađen iz Stankovaca je jedna od vodećih građevinskih tvrtki u regiji Zadarske i Šibensko-kninske županije. Izvodi sve vrste građevinskih radova, a bavi se i eksploatacijom kamena, proizvodnjom betona i asfalta.

GH Holding iz Ljubljane jedno je od najvećih slovenskih građevinskih poduzeća koje realizira cjelovita projektna rješenja.

Drava, Vodnogospodarsko poduzeće Ptuj, tvrtka je koja je lani obilježila 70 godina rada tijekom kojih je bila uključena u poslove upravljanja vodama u slivu Drave, a u zadnje vrijeme i u jadranskom slivu te provedbu javne službe zaštite voda u Sloveniji.

Tagovi: CGO Lećevica, Sarađen, GH Holding, VGP Drava Ptuj, Centra za gospodarenje otpadom
PROČITAJ I OVO
Luka Koper: Snažan rast dobiti i prihoda u devet mjeseci
UZLET
Luka Koper: Snažan rast dobiti i prihoda u devet mjeseci
KOPER - Grupa Luka Koper u devet je mjeseci zabilježila 233,7 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 39 posto više nego u istom razdoblju lani.
easyJet smanjio godišnji gubitak
POBOLJŠANJE
easyJet smanjio godišnji gubitak
LONDON - Britanska niskotarifna zrakoplovna kompanija easyJet izvijestila je u utorak da je poslovnu godinu zaključila s manjim gubitkom zahvaljujući oporavku potražnje u ljetnom tromjesečju.
Croatia Airlines i Airbus potpisali ugovor o nabavi najsuvremenijih zrakoplova
FLOTA
Croatia Airlines i Airbus potpisali ugovor o nabavi najsuvremenijih zrakoplova
ZAGREB - Croatia Airlines i Airbus potpisali su ugovor o nabavi najsuvremenijih zrakoplova Airbus A220, te će Croatia Airlines do 2026. godine zamijeniti sve zrakoplove novom unificiranom flotom i u potpunosti prijeći na mlazni pogon aviona, priopćeno je iz domaćega zračnog prijevoznika.
Glavna skupština Fortenova grupe bez kvoruma, iduća skupština u prosincu
OČEKIVANO
Glavna skupština Fortenova grupe bez kvoruma, iduća skupština u prosincu
ZAGREB - Iz Fortenova Grupe izvijestili su u ponedjeljak da glavna skupština imatelja depozitarnih potvrda, prema očekivanjima, nije imala kvoruma, a iduća će se održati početkom prosinca.
Rolls-Royce uspješno testirao zrakoplovni motor na vodik
TEST
Rolls-Royce uspješno testirao zrakoplovni motor na vodik
LONDON - Britanski Rolls-Royce objavio je u ponedjeljak da je uspješno testirao zrakoplovni motor na vodik, prvi put u svijetu avijacije, što je važan korak prema dekarbonizaciji zračnog prometa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE