GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska pošta traži strane radnike

Hrvatska pošta traži strane radnike
RADNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.12.2023 / 11:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska pošta proljetos je raspisala natječaj kojim traži agenciju za posredovanje u zapošljavanju stranih radnika, tražeći ih ukupno 130.

No, najprije je iskazani interes za sam posao bio ‘tanak’, a potom ni odabrana agencija nije stavila potpis na ugovor.

Prema objavi na oglasniku javne nabave, dvije su tvrtke predale ponude, i to od samo za dva od četiri područja Hrvatske, odnosno za Grad Zagreb, zagrebački prsten i Krapinsko-zagorsku županiju, te za područje Istre i Primorsko-goranske županije.

Pokazalo se da je jedna, ponuda tvrtke Humble Hunters, ocijenjena nevaljalom, pa je prihvaćena druga, ponuda tvrtke Manpower. No, nakon svega je hrvatsko predstavništvo te globalne korporacije za zapošljavanje i ljudske resurse odbilo je potpisati ugovor o 12-mjesečnoj suradnji. Zašto, pitali smo Hrvatsku poštu.

“Do sklapanja ugovora o javnoj nabavi ipak nije došlo iz razloga što je Manpower odbio potpisati ugovore, smatrajući da osim troškova koji su uračunati u cijenu ponude ima pravo tražiti i naknadu dodatnih troškova vezanih za usluge posredovanja. S obzirom na to da Hrvatskoj pošti kao obvezniku Zakona o javnoj nabavi to nije prihvatljivo, a isto je bilo jasno i propisano dokumentacijom o nabavi, postupak je poništen”, odgovorili su u Hrvatskoj pošti.

Proteklih godina interes za poštarskim poslovima među domaćim radnicima slabio je zbog niskih plaća, a poštanski sindikati upozoravali su i da je zbog uvođenja novih usluga i aktivnosti došlo i do promjena obima posla.

“Svjesni smo da je jedini i najbolji odgovor na izazove tržišta rada upravo povećanje plaća, stoga su u srpnju Uprava Hrvatske pošte i predstavnici sindikata dogovorili rast plaća od 25 posto za sve radnike Hrvatske pošte.

Rast plaća kojeg provodimo u periodu od tri faze bit će finaliziran u ožujku 2024.”, ističu u Hrvatskoj pošti. Napominju da je to nastavak poboljšanja materijalnih prava radnika koje se započelo još prošle godine, kada je plaća za osam tisuća radnika na operativnim poslovima povećana za 20 posto.

Propalim natječajem je, inače, predviđeno bilo da agencija za Hrvatsku poštu organizira dolazak stranih radnika, što uključuje i ishođenje viza i liječničke preglede, te smještaj i prijavu boravišta u Hrvatskoj, te otvaranje računa radnika u Hrvatskoj.

Tagovi: Hrvatska pošta, pošta, radnici
PROČITAJ I OVO
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
DOBRE BROJKE
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
BERN - Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromjesečju u utorak i ponovila da će se njezina operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kavom, energetskim i gaziranim pićima.
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE