GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gotovo 10 posto više putnika u zračnim lukama

Gotovo 10 posto više putnika u zračnim lukama
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2023 / 15:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U hrvatskim zračnim lukama u kolovozu je bilo 9,8 posto više putnika nego u istom lanjskom mjesecu, a najviše ih je bilo u zračnoj luci Split, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Ukupno je u kolovozu u hrvatskim zračnim lukama bilo 1,95 milijuna putnika što je za 9,8 posto više nego u kolovozu 2022., kada ih je bilo 1,77 milijuna.

Najveći promet putnika ostvarila je zračna luka Split, sa 676 tisuća putnika, što je porast od 8,5 posto u odnosu na kolovoz 2022.

Slijedi zračna luka Dubrovnik s 443 tisuće prevezenih putnika i međugodišnjim porastom od 3,5 posto te zračna luka Zagreb s 382 tisuće prevezenih putnika i rastom od 10,2 posto.

U zračnoj luci Zadar ostvaren je promet od 293 tisuće putnika (23,6 posto više).

Najveći porast prometa putnika od 192,1 posto u odnosu na kolovoz 2022. ostvarila je zračna luka Osijek, ali s bitno manjim brojem prevezenim putnika u odnosu na druge zračne luke.

Najznatniji međunarodni putnički promet ostvaren je sa zračnim lukama Njemačke, 359 tisuća putnika, što je za 12,3 posto više u odnosu na kolovoz 2022. Slijede zračne luke Ujedinjene Kraljevine i Francuske.

U kolovozu je u hrvatskim zračnim lukama bilo ukupno 18.506 polijetanja i slijetanja, što je porast od 0,4 posto u usporedbi s kolovozom 2022.

Ukupan promet tereta u zračnim lukama u kolovozu iznosio je 664 tone, što je pad od 15,7 posto u usporedbi s lanjskim kolovozom.

U razdoblju od siječnja do kolovoza u usporedbi s 2022. ukupan broj slijetanja i polijetanja zrakoplova u zračnim lukama porastao je za 5,3 posto, promet putnika za 17,6, dok je promet tereta pao za 6,3 posto.

Tagovi: Zračna luka split, Split, hrvatski turizam, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Zadar
PROČITAJ I OVO
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE