GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glovo je lani u Hrvatskoj isporučivao više od dvije tisuće kebaba dnevno

Glovo je lani u Hrvatskoj isporučivao više od dvije tisuće kebaba dnevno
DOSTAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2023 / 08:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Povodom Svjetskog dana kebaba, koji se ove godine obilježava 14. srpnja, Glovo, jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu više kategorija proizvoda, predstavila je trendove konzumacije kebaba u Hrvatskoj u 2022. godini.

U Hrvatskoj je prošle godine putem Glova naručeno i isporučeno blizu 850.000 kebaba te je Hrvatska po tome na petom mjestu među zemljama u kojima Glovo posluje, a koje najviše vole i naručuju ovo ukusno jelo. No, ako pogledamo broj aktivnih korisnika Glova u jugoistočnoj Europi, Hrvati su najveći ljubitelji kebaba u cijeloj regiji. Grad Zagreb uvjerljivo prednjači sa 66% ukupne potrošnje, a slijede ga Varaždin i Split.

Dnevne statistike iz 2022. potvrđuju da je kebab jedno od omiljenih jela Hrvata koje često naručuju preko Glova. Ako govorimo o vrhuncima potrošnje, zlatna minuta konzumacije kebaba bila je 20. srpnja, u 10.41, kada je isporučen 51 kebab diljem Hrvatske, dok je 31. ožujka dan s najvećom potrošnjom - taj dan isporučeno je više od 3500 kebaba.

Čini se da je kebab Hrvatima najdraža opcija za večeru, što dokazuje i činjenica da se najčešće naručuje između 18 i 20 sati, obično od srijede do petka. Prema podacima Glova, Hrvati najviše uživaju u kebabima u proljetnoj sezoni, od ožujka do svibnja, u ta 3 mjeseca koncentrirano je 30% godišnje potrošnje. Najveći ljubitelj kebaba u Hrvatskoj prošle je godine naručio 373 kebaba, u prosjeku više od jednog kebaba dnevno.

Za takve rezultate, sigurni smo, zahvalna je široka ponuda restorana partnera koji služe kebabe. Hrvatska je u top 3 zemlje s najvećom ponudom kebaba, od svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje. Zahvaljujući ovom statusu, potrošnja je u tri godine porasla za čak 185%.

Činjenica je da je kebab posljednjih godina vrlo popularna namirnica u Hrvatskoj. Otvaranjem novih restorana, kebab je postao jedan od omiljenih izbora među domaćim stanovništvom i turistima, a samim time i jelo za koje se često koristi poznata aplikacija Glovo.

Tagovi: Glovo, kebab
PROČITAJ I OVO
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
DOBRE BROJKE
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
BERN - Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromjesečju u utorak i ponovila da će se njezina operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kavom, energetskim i gaziranim pićima.
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE