GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ergela Lipica ove će godine prodati 36 konja

Ergela Lipica ove će godine prodati 36 konja
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2024 / 08:52
Autor: SEEbiz / STA
LIPICA - Ergela Lipica, koja je krajem studenoga prošle godine držala 377 državnih lipicanaca, ove godine planira prodati 36 konja.

Uglavnom se radi o konjima koji više nisu potrebni za uzgoj, programe klasične škole jahanja ili turističke programe. Ergela od prodaje planira prihod od 173.000 eura.

Kako navode iz Ministarstva gospodarstva, turizma i sporta, Kobilarna Lipica planira se riješiti lipicanaca u obliku dva pravna posla. Prvi je prodaja konja koji imaju stvarnu tržišnu vrijednost i konja koji su zbog starosti, ozljeda ili trajnog zdravstvenog stanja isključeni iz uporabe. Druga mogućnost je besplatni prijenos konja iz Ministarstva gospodarstva u Ministarstvo unutarnjih poslova odn Uprava Opće policije.

Sukladno Planu zbrinjavanja lipicanaca za 2024. godinu, koji sadrži podatke o konjima i njihovoj procijenjenoj prodajnoj vrijednosti, a na koji je ovaj tjedan dala suglasnost Vlada, Kobilarna Lipica prodat će dva konja s kojima se više ne bavi ergelom. aktivnosti ove godine. Za to će, prema planu, dobiti 500 eura.

Istodobno, planira prodati i 34 konja, koji su namijenjeni prodaji i prikladni su za rad ili uzgoj, ali ergeli nisu potrebni za provedbu uzgojnog programa niti za programe jahanja. školu ili za timove. Iz ovog naslova ergela bi trebala dobiti 172.500 eura.

Konje koji su navedeni u prodaji navedenim Planom gospodarenja lipicancima ergela može otuđiti ili prodati u razdoblju do donošenja novog godišnjeg plana gospodarenja lipicancima ili zadržati kada je to potrebno. za obavljanje javne službe, objasnili su u ministarstvu nakon sjednice Vlade u četvrtak. Godišnja izrada godišnjeg plana raspolaganja lipicancima, koji koncesionar mora poslati Vladi na prihvaćanje, inače je određena Zakonom o ergeli.

Ergela Lipica je krajem studenog prošle godine imala 377 konja u državnom vlasništvu, od čega 375 konja u ergeli, a dva rasplodna pastuha su na ugovornom uzgoju u ovlaštenim stanicama Udruge uzgajivača lipicanaca. Slovenija.

U 2023. godini, prema podacima iz godišnjih planova zbrinjavanja lipicanaca, u ergeli je prodano 37 konja, godinu prije 62, au 2021. godini 56 konja.

Tagovi: lipica, lipicaneri, konji
PROČITAJ I OVO
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
UZLET
Končar: Neto dobit utrostručena u prvom kvartalu
ZAGREB - Nakon četvrte uzastopne rekordne godine po pitanju prihoda, dobiti, profitne marže i novougovorenih poslova, KONČAR je trend rasta u svim poslovnim područjima nastavio i u prvom kvartalu poslovne 2024. godine.
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALITIČARI
Izostanak ugovora s HT-om o upravljanim uslugama skupo koštao Ericsson NT
ANALIZA - Tijekom prvog tromjesečja 2024. Ericsson NT je zabilježio pad prihoda od 25% na godišnjoj razini, pad EBITDA-e od 21%, te neto dobit od 6,39 milijuna eura, što je smanjenje od 18% na godišnjoj razini.
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
INVESTICIJE
PEVEX počinje graditi prodajni centar u Zaboku
ZABOK - Nakon što je kupio zemljište i ishodio sve potrebne dozvole, PEVEX d.d., prvi hrvatski trgovački lanac počinje graditi prodajni centar u Zaboku.
Todorić: Iniciran postupak protiv ruskih banaka koje su s Plenkovićem otele imovinu
BIVŠI AGROKOR
Todorić: Iniciran postupak protiv ruskih banaka koje su s Plenkovićem otele imovinu
ZAGREB - Ivica Todorić poslao je jutros medijima mail u kojem spominje rusku ulogu u zbivanjima oko bivšeg Agrokora, iako su Rusi već duže vrijeme izvan igre.
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
JOINT VENTURE
Perutnina ide u zajedničko ulaganje s albanskim Balfinom
MOSKVA - Ukrajinsko antimonopolsko povjerenstvo (AMCU) dalo je u četvrtak dozvolu slovenskom proizvođaču peradi Perutnina Ptuj d.o.o., ogranku ukrajinske agrobiznis grupe MHP, i albanskoj Balkan Finance Investment Group sh.p.k. (Balfin) za osnivanje zajedničkog poduzeća Perutnina Ptuj Albania sh.p.k., izvijestili su ukrajinski mediji pozivajući se na web stranicu regulatora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE