GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Drugi najveći dioničar Varteksa Stjepan Čajić za isplatu plaća radnicima

Drugi najveći dioničar Varteksa Stjepan Čajić za isplatu plaća radnicima
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2024 / 14:11
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN - Radnicima Varteksa isplaćen je drugi dio plaća za veljaču zahvaljujući pozajmici koju je dao jedan od dioničara kompanije – Stjepan Čajić.

Rekla je to Lideru članica Uprave Jelena Bošnjak. Na pitanje jesu li i drugi dioničari ponudili pozajmicu, Bošnjak je odgovorila niječno, samo je istaknula da je Čajić tražio da mu se pozajmica vrati od posla od kojeg inače bio plan vraćati kredit Zagrebačke banke i HBOR-a, no taj su prijedlog te banke odbile.

Na koji način će Čajiću biti vraćena pozajmica, nije navedeno, no iako to Bošnjak nije spomenula, ne treba isključiti mogućnost da svoja potraživanja pretvori u dionice. Odnedavno je drugi najveći dioničar s 24,41 posto dionica (najveći je i dalje Marko Vučijević koji kontrolira 24,9 posto dionica), a upravo je nakon povećanja Čajićevog vlasničkog udjela došlo do promjene na čelu Varteksa kada je umjesto dotadašnjeg prvog čovjeka kompanije Dražena Dobiša na tu vruću fotelju zasjela Bošnjak, dobivši petogodišnji mandat koji je počeo teći od 1. ožujka.

- Kada sam preuzela funkciju, zatekla sam tvrtku u katastrofalnom stanju i nitko mi nije davao nadu da ću ostati duže od dva tjedna na mjestu članice Uprave. Ipak, plaće za siječanj smo uspjeli isplatiti, a isplata preostalog dijela plaća za veljaču za radnike u pogonu je isplaćena uz pomoć zajma koji je krajem trećeg mjeseca dao Stjepan Čajić – rekla je Bošnjak.

Na naše pitanje što je s plaćama za ožujak s obzirom da i njih uskoro treba isplatiti, odnosno, može li se očekivati nova pozajmica od dioničara, članica Uprave Varteksa je samo navela da u kompaniji sve čine da osiguraju isplatu i tih plaća. No navela je da ovaj tjedan planiraju poslati poziv za Skupštinu Varteksa, a cilj je dokapitalizacija za koju, kako tvrdi čelnica kompanije Bošnjak, postoji interes.

Inače, radnici Varteksa obustavili su proizvodnju 5. travnja zbog, kako je već navedeno, neisplate druge polovice plaće za veljaču, no nakon što je riješen taj problem, vratili su se na svoja radna mjesta, potvrdila je Bošnjak.

Tagovi: Varteks, Čajić, bošnjak, vučijević, hbor
PROČITAJ I OVO
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
REZOVI
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
SKOPLJE - Wizz Air je nastavio smanjivati frekvencije u svojim bazama za nadolazeću zimsku sezonu 2024./25., koja počinje 27. listopada, dok flota A320neo-obitelji prijevoznika prolazi inspekcije zbog proizvodnih problema s motorima.
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
USPORAVANJE
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
BEOGRAD - Beogradska zračna luka, kojom upravlja koncesionar VINCI, tijekom travnja bilježi rekordan promet putnika, ali s najmanjom stopom rasta u tekućoj godini.
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
SPORAZUMI
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
BEOGRAD - Tokom Poslovnog foruma Italije i Srbije u Trstu je potpisano više međudržavnih ugovora i sporazuma, ali i ugovora između italijanskih grupacija i srpskih kompanija. Među njima su i sporazumi vezani za novo zaduživanje Telekoma Srbije i Elektroprivrede Srbije.
Zaba i HBOR odbili plan za stabilizaciju poslovanja Varteksa
EPILOG
Zaba i HBOR odbili plan za stabilizaciju poslovanja Varteksa
ZAGREB - Član Uprave Varteksa Karlo Koprek izjavio je kako su od Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj primili odbijenicu na njihov plan za stabilizaciju poslovanja kompanije.
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
UŽI KRUG
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
BERLIN - Njemačka državna željeznica Deutsche Bahn suzila je popis potencijalnih kupaca podružnice za teretnu logistiku DB Schenker na četiri, rekli su u petak za dpa izvori upoznati s ugovorom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE