GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Bahn odbija daljnje razgovore sa sindikatima

Deutsche Bahn odbija daljnje razgovore sa sindikatima
ODBIJENICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2023 / 19:56
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemački nacionalni željeznički operater Deutsche Bahn odbio je u utorak navečer daljnje pregovore o plaćama sa sindikatom EVG.

 Nakon što je sindikat odbio njihovu posljednju ponudu, daljnje pregovore nazvali su "bespredmetnim", a tvrtka će sada razgovarati o daljnjim koracima, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

“Sindikat nije spreman na kompromise i ne predlaže nikakva rješenja. On se jednostavno tvrdoglavo drži svojih prvobitnih zahtjeva", rekao je direktor odjela za ljudske resurse Deutsche Bahna Martin Seiler.

U priopćenju za javnost u utorak, Deutsche Bahn je odbio daljnje pregovore. Trenutačno je to besmisleno, jer se EKG ne pomiče ni milimetra, rekao je Seiler.

Tvrtka sada namjerava "sveobuhvatno procijeniti opću situaciju" i razgovarati o daljnjim mjerama.

Željeznički i transportni sindikat EVG predstavlja 230.000 radnika u oko 50 transportnih tvrtki, od kojih 180.000 radi za Deutsche Bahn. U Sindikatu traže povećanje plaća od 12 posto odn povećanje od najmanje 650 eura mjesečno.

Sindikat EVG odbio je nedavnu ponudu tvrtke u utorak navečer i pozvao poslodavce na daljnje pregovore danas u Berlinu.

"Bitne točke naših zahtjeva još uvijek nisu ispunjene", rekao je sindikalni pregovarač Kristian Loroch. Prema njegovim riječima, ono što je trenutno na stolu je "socijalno nepravedno".

Loroch je rekao da su daljnji pregovori u najboljem interesu tvrtke, budući da neće biti štrajka sve dok sindikat sjedi za pregovaračkim stolom. Daljnji štrajkovi, pa čak i glasovanje koje bi moglo dovesti do štrajka na neodređeno vrijeme, stoga nisu isključeni, rekao je.

Sindikat EVG već je dva puta stupio u štrajk u aktualnom sporu oko kolektivnog ugovora, koji je u velikoj mjeri zaustavio njemački željeznički promet.

Novi dvodnevni štrajk trebao se održati sredinom svibnja, ali je sindikat otkazao štrajk nakon što je na radnom sudu u Frankfurtu postigao dogovor sa željezničkim operaterom o jednoj od spornih točaka pregovora, navodi dpa.

Tagovi: Deutsche Bahn, Sindikat EVG
PROČITAJ I OVO
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
ZELENO SVJETLO
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
KOPRIVNICA - Podravka je jučer održala sjednicu Glavne skupštine nakon koje su objavljene odluke među kojima je i odobrenje dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE