GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bolt razmatra širenje na BiH

Bolt razmatra širenje na BiH
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2023 / 15:33
Autor: SEEbiz
SARAJEVO -Razmatrajući perspektive za poslovno širenje, Bolt, prepoznaje potencijal Bosne i Hercegovine, kao i drugih zemalja regije Zapadnog Balkana.

- Bolt u svakom trenutku razmatra prilike za širenje koje imaju poslovnog smisla. Puno je faktora koji se uzimaju u obzir pri odluci o poslovnom širenju. Bosna i Hercegovina je svakako zanimljivo tržište, kao i ostale zemlje u regiji tzv. Zapadnog Balkana - kazala je glasnogovornica Bolta za N1.

Ističu da je njihov cilj da ponude uslugu koja je zaista potrebna i dugoročno održiva.

- Svaku pojedinu priliku za širenje pažljivo razmatramo kako bi na konkretnom tržištu pravovremeno ponudili uslugu koja je zaista potrebna i dugoročno održiva. Boltova usluga treba služiti kao dodana vrijednost za putnike i profesionalne vozače, ali i podstaći rasterećenje saobraćaja - poručuju iz Bolta.

Aplikacije poput Bolta omogućavaju korisnicima da brzo i jednostavno naruče vožnju putem pametnog telefona, čime se osigurava transparentnost cijena, praktičnost i brza rezervacija. Međutim, i dalje se postavlja pitanje zašto se Bosna i Hercegovina nije pridružila ovom globalnom trendu?

Jedan od glavnih razloga za nedostatak tih aplikacija u Bosni i Hercegovini leži u protivljenju tradicionalnih taksista. Udruženja taksista izražavaju zabrinutost zbog nedostatka regulacije i mogućnosti rada na crno taksi vozača koji bi se prijavili putem ovih aplikacija. Takva zabrinutost nije neuobičajena i u drugim zemljama, ali se Bolt oslanja na iskustvo uspješnog poslovanja u susjednoj Hrvatskoj kao smjernici za održivo uređenje ovakve usluge.

- Od okolnih zemalja, Bolt je prisutan u Republici Hrvatskoj gdje nam je poslovanje iznimno uspješno. Korisnici, taksi prijevoznici i vozači su vrlo dobro prihvatili našu uslugu. S regulatorne strane, hrvatski taksi prijevoznici imaju opciju voziti koristeći taksimetar ili digitalnu aplikaciju, a većina izabire digitalne aplikacije što dovoljno govori o prednostima koje im pružamo. Smatramo da je Hrvatska putokaz za održivo uređenje ovog tipa usluge u regiji - kazala je glasnogovornica Bolta za N1.

Odgovor iz Bolta ističe da su putnici i vozači u Hrvatskoj s odobravanjem prihvatili njihovu uslugu. Ovo ukazuje na mogućnost usklađivanja tradicionalnih usluga s modernim inovacijama, čime se postiže ravnoteža između zaštite domaćih taksista i pružanja boljeg korisničkog iskustva.

Uprkos izazovima i protivljenju, postoji očigledna potreba za temeljitom analizom kako bi se utvrdilo kako bi uvođenje ovakvih aplikacija moglo promijeniti taksi industriju u Bosni i Hercegovini. S obzirom na prednosti koje ove aplikacije pružaju – praktičnost, transparentnost cijena, povećanje iskorištenosti vozila i poticanje inovacija – održivo prilagođavanje zakonodavstva i regulacija može biti ključna za podsticanje konkurencije.

Dok Bosna i Hercegovina još uvijek nema aplikacije za prevoz, promjene su neizbježne. Svi akteri – taksisti, putnici, kompanije poput Bolta i regulatorna tijela – imaju ulogu u oblikovanju budućnosti taksi usluga.

Uvođenje ovih inovacija može pridonijeti boljem standardu usluge, povećanju mobilnosti i podršci lokalnoj ekonomiji, dok istovremeno štiti interese i prava taksista. Kako Bosna i Hercegovina nastavlja svoj put prema modernizaciji, važno je sagledati globalne primjere i prilagoditi ih lokalnim potrebama kako bi se stvorila uravnotežena i prosperitetna taksi industrija.

Tagovi: Bolt, Bosna
PROČITAJ I OVO
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE