GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beograd traži geotehnički elaborat za prvu liniju metroa

Beograd traži geotehnički elaborat za prvu liniju metroa
METRO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2020 / 13:24
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – JKP „Beogradski metro i voz" pokrenulo je javnu nabavku za izradu geotehničkog elaborata za izgradnju prve faze prve linije metroa.

Buduća prva linija biće dužine 21,2 kilometra sa 22 stanice, a elaborat čija je izrada ponuđena javnom nabavkom odnosi se na 16,7 kilometara sa 17 stanica od Železnika do Karaburme.

Po strukturi predviđeno je da ova faza obuhvati 2,3 kilometra deonice po zemlji sa tri stanice, 2,8 kilometara plitko ispod zemlje sa dve stanice, i 11,6 kilometara duboko ispod zemlje – tunelski sa 12 stanica.

Geotehnička dokumentacija trebalo bi da definiše sve inženjersko-geološke i geotehničke uslove za potrebe izrade Idejnog projekta za prvu fazu prve linije metroa.

Namena je definisanje stanja i svojstava terena i stenskih masa kao i stvorenih uslova u terenu koji će se ostvariti pri realizaciji metro sistema.

Geotehnički eleborat će obuhvatati teren sa osnovnom trasom i koridorom oko nje u ukupnoj širini od 100 metara, po 50 sa leve i desne strane.

Naručilac je postavio i uslov da istražne bušotine budu projektovane minimalno 10 metara ispod donje kote tunelske konstrukcije deonice metroa, a u zonama stanica minimalno 15 metara ispod.

Rok za podnošenje ponuda za izradu geotehničkog elaborata za izgradnju prve faze prve linije metroa je 25. februar.

Tagovi: Beograd, Beogradski metro i voz, beogradski metro
PROČITAJ I OVO
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PREGOVORI
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PODGORICA - Većinski vlasnik Swiss osiguranja sa 65,88 odsto akcija je hotelsko preduzeće Fjord iz Kotora, kojom gazduje firma Alpha Invest u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
KZK
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
BEOGRAD - Postupak je pokrenut protiv ovih dveju kompanija kao dobavljača i trgovaca na malo - kupaca na tržištu prehrambenih proizvoda zbog osnovane pretpostavke da su zaključili restriktivni sporazum i njime utvrdili minimalnu cenu u daljoj prodaji.
Radnici Krušika najavljuju štrajk
ŠTRAJK
Radnici Krušika najavljuju štrajk
VALJEVO - Radnici Krušika ni juče, uprkos najavi poslovodstva, nisu dobili prvi deo zarade, odnosno akontaciju za prošli mesec, koja je trebalo da im bude isplaćena 14. februara.
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
MOST
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
PLOČE - Brod sa segmentima čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo za Hrvatsku, u nedjelju, 23. veljače, trebao bi stići u luku Ploče.
Ljubljansko Žito omogućuje kupnju putem kriptovaluta
POHVALNO
Ljubljansko Žito omogućuje kupnju putem kriptovaluta
LJUBLJANA - Ljubljanska kompanija Žito u vlasništvu Podravke prati trendove uvođenjem naprednih rješenja za plaćanje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE