GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bayer i dalje u minusu

Bayer i dalje u minusu
LOŠA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2023 / 10:50
Autor: SEEbiz
LEVERKUSEN - Ova godina i dalje je teška za njemačku farmaceutsku i kemijsku grupu Bayer.

Grupacija je u trećem tromjesečju ostvarila gubitak od 4,57 milijardi eura, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježila dobit od 546 milijuna eura. Prihodi su pali za 8,3 posto, na 10,3 milijarde eura, prenose strane novinske agencije.

"Nismo zadovoljni ovogodišnjim rezultatima", popratio je objavu rezultata prvi čovjek tvrtke Bill Anderson.

Loši rezultati u tvrtki uglavnom su pripisani lošim rezultatima agrokemijskog pogona odn zaštite bilja, odnosno na račun pada potražnje za proizvodima koji sadrže glifosat, a koriste se u poljoprivredi, a smanjene su i cijene navedenih proizvoda.

U međuvremenu, Anderson je najavio, kako se može pročitati na Bayerovoj web stranici, da će grupa rezati nekoliko razina upravljanja i vodstva do kraja sljedeće godine, što će uključivati značajna smanjenja broja radnih mjesta, s točnim brojevima koliko će radnih mjesta biti pogođeno nije dao.

Farmaceutski i kemijski div, koji kotira u DAX indeksu Frankfurtske burze, potvrdio je cjelokupnu prognozu za ovu godinu. Grupa očekuje prodaju između 48,5 i 49,5 milijardi eura.

Tagovi: Bayer, Monsanto
PROČITAJ I OVO
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
GREŠKA
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
LJUBLJANA - U Pivovarni Laško Union, koja je od 2016. godine u vlasništvu nizozemskog Heinekena, pet su se godina pogrešno obračunavali dodaci na plaću i naknade plaće. Neki su bili plaćeni previsoko, a drugi premalo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE