GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AZTN pokrenuo postupak protiv HD-WIN Arena sporta

AZTN pokrenuo postupak protiv HD-WIN Arena sporta
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2023 / 17:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je zaključkom o pokretanju postupka po službenoj dužnosti, pokrenula postupak protiv tvrtke HD-WIN ARENA SPORT sa sjedištem u Zagrebu, radi utvrđivanja narušavanja tržišnog natjecanja zlouporabom vladajućeg položaja u smislu članka 13. Zakona o zaštititi tržišnog natjecanja, objavili su iz agencije.

Donošenju zaključka o pokretanju postupka prethodilo je prethodno ispitivanje stanja na tržištu distribucije kanala s premium nogometnim sadržajem na teritoriju Republike Hrvatske koje je AZTN proveo povodom inicijative tvrtke Telemach.

Pravna i ekonomska analiza provedena tijekom prethodnog ispitivanja stanja na predmetnom preliminarno utvrđenom mjerodavnom tržištu pokazala je kako postoje snažne indicije da se HD WIN nalazi u vladajućem položaju na navedenom tržištu te da ne primjenjuje jednake uvjete prema svojim kupcima prilikom distribucije kanala s premium nogometnim sadržajem.

Podsjećamo, tvrtka HD-WIN ARENA SPORT nakladnik je TV kanala Arena sport 1-10 i 2022. godine je ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 19.77 milijuna eura i imala je 40 zaposlenika. Izvršni direktor tvrtke je Boris Orlandini.

Vezano uz navedeno, AZTN je utvrdio postojanje indicija da HD-WIN svojim postupanjem dovodi Telemach u nepovoljniji položaj na tržištu prijenosa televizijskih programa uz plaćanje naknade (Pay-TV tržištu) u odnosu na njegove konkurente.

AZTN će u konkretnom postupku utvrditi činjenično stanje u ovoj upravnoj stvari te ocijeniti je li tvrtka HD-WIN zlouporabila vladajući položaj na način da je primjenjivala nejednake uvjete na istovrsne poslove s drugim poduzetnicima, čime ih je dovodio u nepovoljniji položaj u odnosu na konkurenciju u smislu članka 13. ZZTN-a.

Samo pokretanje postupka ne prejudicira odluku AZTN-a u ovom predmetu, budući da će se odluka temeljiti na konačno utvrđenom činjeničnom stanju u postupku, pojasnili su iz agencije.

Tagovi: AZTN, aRENASPORT, SPORT
PROČITAJ I OVO
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE