GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlantic Grupa: Blagi rast dobiti u devet mjeseci; snažan rast prodaje

Atlantic Grupa: Blagi rast dobiti u devet mjeseci; snažan rast prodaje
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2023 / 11:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 36.5 milijuna eura što je rast od 1.7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, izvijestili su danas iz te kompanije.

Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci ostvarila prihod od prodaje 721.6 milijuna eura, što je u odnosu na isto razdoblje lani rast od 15.5 posto.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) porasla je 3.5 posto i iznosi 73.1 milijun eura, dok je neto dobit rasla 1.7 posto, na 36.5 milijuna eura. "U još uvijek nestabilnom i izazovnom okruženju, Atlantic Grupa je ostvarila snažan rast prodaje u svim segmentima te na svim važnijim tržištima", izjavio je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

"Odlični prodajni rezultati su, unatoč i dalje visokim troškovima sirovina i pakirnog materijala, logističkih i drugih usluga te energenata, ali i značajnom porastu plaća, omogućili rast profitabilnosti", kaže Tedeschi. Najveći rast prihoda od prodaje od 30.7 posto, na 87.3 milijuna eura, ostvarilo je strateško poslovno područje (SPP) Slatko i slano.

Slijedi SPP Piće s nosećim brendom Cedevita, koje se može pohvaliti uspješnim lansiranjem novih Cedevita vitaminskih voda i rastom od 19.4 posto, na 82.2 milijuna eura te Poslovno područje (PP) Donat s rastom od 12.1 posto, na 27.5 milijuna eura.

Među distribucijskim područjima prednjače Sjeverna Makedonija s rastom od 19.9 posto, na 41.8 milijuna eura prihoda od prodaje, Hrvatska s rastom od 19 posto, na 187.6 milijuna eura, i Srbija s rastom od 16.5 posto, na 169.1 milijun eura.

Iz Atlantic Grupe podsjećaju da su u prvih devet mjeseci uspješno pokrenuli rad dviju solarnih elektrana na svojim lokacijama - centralnom logističko-distribucijskom centru Zagreb i na proizvodnoj lokaciji u Rogaškoj Slatini.

U svibnju je Atlantic predao obvezujuću ponudu za kupnju kompanije Strauss Adriatic, a zaključenje transakcije podložno je prethodnom odobrenju Komisije za zaštitu konkurencije u Republici Srbiji.

U području distribucije, ranije je s Grupom Podravka dogovorena suradnja koja podrazumijeva Atlanticovu distribuciju Podravkinih proizvoda na austrijskom tržištu, uz istovremenu Podravkinu distribuciju Atlanticovog asortimana na tržištu SAD-a.

Osim toga, u Sloveniji je ostvaren značajan iskorak u razvoju poslovanja suradnjom s novim principalom Haleon (Sensodyne, Corega, Parodontax, Aquafresh), dok je u Skoplju dugoročni razvoj zajamčen zaključenjem 12 milijuna eura vrijedne investicije u novootvoreni logističko-distribucijski centar.

Tagovi: Atlantic Grupa, Doncafe, Basrcafe, Argeta, Cedevita, Emil Tedeschi
PROČITAJ I OVO
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
DOBRE BROJKE
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
BERN - Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromjesečju u utorak i ponovila da će se njezina operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kavom, energetskim i gaziranim pićima.
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE