GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group: Povijesno najviši prihodi u Hrvatskoj

Arena Hospitality Group: Povijesno najviši prihodi u Hrvatskoj
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2023 / 10:16
Autor: SEEbiz
PULA - Arena Hospitality Group nastavila je s ohrabrujućim rezultatima i u drugom tromjesečju u svim segmentima, uključujući odmorišni segment, poslovna putovanja te u segmentu sastanaka i događanja.

Ukupni konsolidirani prihodi u drugom tromjesečju povećali su se na godišnjoj razini 40,5% na iznos od 42,3 millijuna eura. Ovakvo povećanje rezultata bazira se na rastu RevPAR-a od 63,2% u Njemačkoj, zahvaljujući snažnom rastu prosječnih cijena smještaja na godišnjoj razini, kao i uspješnim rezultatima poslovanja u Hrvatskoj (42.4% rast RevPAR-a). Rast koji vidimo u Njemačkoj označava oporavak prihoda u portfelju gradskih hotela Grupe.

U lipnju, najsnažnijem mjesecu tijekom drugog tromjesečja, njemački hoteli ostvarili su popunjenost od 75,8% i prosječnu cijenu smještaja (ADR) od 145,7 eura. Grupa sada ulazi u najsnažnije razdoblje poslovanja, posebno značajno za naše objekte u Hrvatskoj uslijed početka ljetne sezone u odmorišnom segmentu. Ukupni prihodi u Hrvatskoj tijekom drugog tromjesečja iznosili su 25,3 milijuna eura, što je za 31,1% više u odnosu na prošlu godinu. Prihodi ostvareni tijekom prvog polugodišta 2023. godine predstavljaju najviše prihode u povijesti Društva.

Na financijske rezultate negativno je utjecalo snažno povećanje troškova režija (uglavnom u Hrvatskoj) kao i povećanje troškova plaća budući da je trošak rada porastao s 11 na 15 posto u prosjeku zbog zahtjeva za povećanjem minimalne plaće i pregovora sa sindikatima. Kako Grupa ulazi u drugu polovicu godine, pripremaju se za lansiranje novih koncepata čije je otvaranje planirano između rujna i studenog 2023. godine.

To će biti uzbudljiva nova ponuda za naše goste, uključujući naš prvi Radisson RED hotel u Beogradu, Srbija, kao i novi art’otel u Zagrebu, Hrvatska. Važni događaji - Ukupni konsolidirani prihodi iznosili su 42,3 milijuna eura, čineći rast od 40,5% na godišnjoj razini što je rezultat nastavka postupnog poboljšanja poslovanja u svim našim operativnim regijama.

U Hrvatskoj ukupni prihodi iznosili su 25,3 milijuna eura, što je rast od 31,1% na godišnjoj razini potaknuti porastom popunjenosti i prosječne cijene smještaja (ADR).

Ohrabrujući oporavak na bazi rasta prosječnih cijena u prvom i drugom tromjesečju u Njemačkoj, uz rast popunjenosti od 34% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Grupa više ne koristi državne potpore, što značajno utječe na usporedbu profitabilnosti u odnosu na prošlu godinu. Za razdoblje od siječnja do lipnja 2022. godine Grupa je nastavila koristiti državne potpore u našim njemačkim i austrijskim operacijama. Ukupne državne potpore u prvom polugodištu 2022. godine iznosile su 2,7 milijuna eura. Povećanje troškova režija u svim regijama, posebno u Hrvatskoj gdje su troškovi udvostručeni.

Povećanje troškova plaća u svim regijama budući da je trošak rada porastao s 11 na 15 posto u prosjeku zbog zahtjeva za povećanjem minimalne plaće i pregovora sa sindikatom


Konsolidirano stanje novca od 44,7 milijuna eura poboljšava likvidnost i podržava budući rast. - Razvojni radovi na dugo očekivanom kultnom luksuznom hotelu Grupe u središtu Zagreba napreduju prema planu, a “soft” otvorenje hotela planirano je u trećem tromjesečju 2023. godine.

Naš hotel u Beogradu je zatvoren zbog renoviranja i rebrandinga u Radisson RED, a planirano ponovno otvaranje hotela očekujemo u četvrtom tromjesečju 2023. godine.

REZULTATI GRUPE

Ukupni prihodi povećali su se na iznos od 42,3 milijuna eura (šest mjeseci 2022: 30,1 milijuna eura). Prihodi od smještaja također su doživjeli solidan rast i iznose 33,7 milijuna eura u usporedbi s prošlom godinom (šest mjeseci 2022: 23,0 milijuna eura), a kao rezultat poboljšane popunjenosti od 759,4 baznih poena, te veće prosječne cijene smještaja od 22,8%, a iznosila je 96,7 eura (šest mjeseci 2022: 78,7 eura). EBITDA je iznosila 0,4 milijuna eura (2022: 0,8 milijuna eura), te je na godišnjoj razini bila pod negativnim utjecajem nedostatka državnih potpora, kao i povećanih troškova uslijed pritiska inflacije, najvećim dijelom u troškovima režija i plaća.

Tagovi: Arena Hospitality Group, turizam, Radisson, Istra, Beograd, Njemačka
PROČITAJ I OVO
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
ZELENO SVJETLO
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
KOPRIVNICA - Podravka je jučer održala sjednicu Glavne skupštine nakon koje su objavljene odluke među kojima je i odobrenje dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE