GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu

Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2024 / 08:53
Autor: SEEbiz
PULA - Arena Hospitality Group jučer je primila dva protuprijedloga za dividendu od PBZ Croatia osiguranja i AZ mirovinskih fondova.

U početku je Arena predložila dividendu od 0,75 EUR, s dividendnim prinosom od 2,3%. Protuprijedlog PBZ Croatia osiguranja je da se isplati 1,65 eura DPS-a, uz DY od 5,1% na cijenu dionice prije objave. AZ mirovinski fondovi su u međuvremenu predložili 1,19 eura DPS-a, uz DY od 3,65 posto.

Dva protuprijedloga poslana su na suglasnost na Glavnoj skupštini koja će se održati 25. travnja 2024.

PBZ Croatia osiguranje dalo je prijedlog da se isplati 1,65 eura DPS-a, što bi značilo DY od 5,1% na cijenu dionice prije objave. To je više nego dvostruko više od onoga što je u početku predložila Arena (0,75 EUR DPS, DY od 2,3%). PBZ Croatia osiguranje napominje da prvobitni prijedlog dividende ne donosi razuman povrat za dioničare, posebno uzimajući u obzir financijski status Društva. Iz PBZ-a nadalje napominju da Arena ima snažnu bilancu i pozitivne povrate iz poslovanja te zaključuju da je financijsko stanje Društva povoljno. Kao takvi, dali su svoj protuprijedlog, pišu analitičari Intercapitala.

Za AZ Mirovinski fondovi dali su protuponudu koja je bila niža, od 1,19 eura DPS, što implicira DY od 3,65% na cijenu dionice prije objave. AZ je napisao prilično detaljan pregled svog protuprijedloga, uspoređujući Arenu s drugim turističkim tvrtkama koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi, te navode da je jedna od najgorih po nekoliko pokazatelja. To uključuje rast prihoda (i na godišnjoj razini i u usporedbi s 2019.), rast EBITDA-e, neto duga u odnosu na EBITDA-u, troškove zaposlenika i najveće bonuse za Upravu Društva u usporedbi s hrvatskim konkurentima. Nadalje, AZ je primijetio da je prinos u odnosu na IPO cijenu bio negativan, a to se dodatno povećava ako se uzme u obzir inflacija koja je u ovom razdoblju bila dvoznamenkasta. Cjelokupno objašnjenje dostupno je ovdje, ali samo na hrvatskom jeziku.

Zbog svih ovih razloga, AZ je protupredložio gore navedeni iznos. Također želimo napomenuti da je ex-datum određen za 3. svibnja 2024., dok je datum plaćanja određen za 15. svibnja 2024.

Tagovi: Arena Hospitality Group, DIVIDENDA, PBZ CO, PBZ, AZ MIROVINSKI, MIROVINCI
PROČITAJ I OVO
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
REZOVI
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
SKOPLJE - Wizz Air je nastavio smanjivati frekvencije u svojim bazama za nadolazeću zimsku sezonu 2024./25., koja počinje 27. listopada, dok flota A320neo-obitelji prijevoznika prolazi inspekcije zbog proizvodnih problema s motorima.
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
USPORAVANJE
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
BEOGRAD - Beogradska zračna luka, kojom upravlja koncesionar VINCI, tijekom travnja bilježi rekordan promet putnika, ali s najmanjom stopom rasta u tekućoj godini.
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
SPORAZUMI
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
BEOGRAD - Tokom Poslovnog foruma Italije i Srbije u Trstu je potpisano više međudržavnih ugovora i sporazuma, ali i ugovora između italijanskih grupacija i srpskih kompanija. Među njima su i sporazumi vezani za novo zaduživanje Telekoma Srbije i Elektroprivrede Srbije.
Zaba i HBOR odbili plan za stabilizaciju poslovanja Varteksa
EPILOG
Zaba i HBOR odbili plan za stabilizaciju poslovanja Varteksa
ZAGREB - Član Uprave Varteksa Karlo Koprek izjavio je kako su od Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj primili odbijenicu na njihov plan za stabilizaciju poslovanja kompanije.
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
UŽI KRUG
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
BERLIN - Njemačka državna željeznica Deutsche Bahn suzila je popis potencijalnih kupaca podružnice za teretnu logistiku DB Schenker na četiri, rekli su u petak za dpa izvori upoznati s ugovorom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE