GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu

Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2024 / 08:53
Autor: SEEbiz
PULA - Arena Hospitality Group jučer je primila dva protuprijedloga za dividendu od PBZ Croatia osiguranja i AZ mirovinskih fondova.

U početku je Arena predložila dividendu od 0,75 EUR, s dividendnim prinosom od 2,3%. Protuprijedlog PBZ Croatia osiguranja je da se isplati 1,65 eura DPS-a, uz DY od 5,1% na cijenu dionice prije objave. AZ mirovinski fondovi su u međuvremenu predložili 1,19 eura DPS-a, uz DY od 3,65 posto.

Dva protuprijedloga poslana su na suglasnost na Glavnoj skupštini koja će se održati 25. travnja 2024.

PBZ Croatia osiguranje dalo je prijedlog da se isplati 1,65 eura DPS-a, što bi značilo DY od 5,1% na cijenu dionice prije objave. To je više nego dvostruko više od onoga što je u početku predložila Arena (0,75 EUR DPS, DY od 2,3%). PBZ Croatia osiguranje napominje da prvobitni prijedlog dividende ne donosi razuman povrat za dioničare, posebno uzimajući u obzir financijski status Društva. Iz PBZ-a nadalje napominju da Arena ima snažnu bilancu i pozitivne povrate iz poslovanja te zaključuju da je financijsko stanje Društva povoljno. Kao takvi, dali su svoj protuprijedlog, pišu analitičari Intercapitala.

Za AZ Mirovinski fondovi dali su protuponudu koja je bila niža, od 1,19 eura DPS, što implicira DY od 3,65% na cijenu dionice prije objave. AZ je napisao prilično detaljan pregled svog protuprijedloga, uspoređujući Arenu s drugim turističkim tvrtkama koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi, te navode da je jedna od najgorih po nekoliko pokazatelja. To uključuje rast prihoda (i na godišnjoj razini i u usporedbi s 2019.), rast EBITDA-e, neto duga u odnosu na EBITDA-u, troškove zaposlenika i najveće bonuse za Upravu Društva u usporedbi s hrvatskim konkurentima. Nadalje, AZ je primijetio da je prinos u odnosu na IPO cijenu bio negativan, a to se dodatno povećava ako se uzme u obzir inflacija koja je u ovom razdoblju bila dvoznamenkasta. Cjelokupno objašnjenje dostupno je ovdje, ali samo na hrvatskom jeziku.

Zbog svih ovih razloga, AZ je protupredložio gore navedeni iznos. Također želimo napomenuti da je ex-datum određen za 3. svibnja 2024., dok je datum plaćanja određen za 15. svibnja 2024.

Tagovi: Arena Hospitality Group, DIVIDENDA, PBZ CO, PBZ, AZ MIROVINSKI, MIROVINCI
PROČITAJ I OVO
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE