GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alpina u problemima, šalje radnike na čekanje

Alpina u problemima, šalje radnike na čekanje
NA RUBU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2023 / 13:03
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
LJUBLJANA - Zaposlenici Alpine u Žiru će morati na čekanje. Koliko će od ukupno 350 radnika privremeno ostati kod kuće u tvrtki koja se bori s ozbiljnim problemima, još nije poznato.

Alpina, nekoć perjanica slovenske sportske i ostale obuće, ponovno ima problema zbog pada narudžbi i prodaje. Kako su potvrdili Forbesu Slovenija, zbog pada prodaje povećale su se zalihe neprodane robe, zbog čega su proteklih mjeseci otpušteni neki zaposlenici, ukupan broj zaposlenih ove će se godine s 370 smanjiti na 350.

Osim toga, dio zaposlenika - koliki, zasad ne otkrivaju - bit će poslan na čekanje početkom iduće godine, uglavnom proizvodnih radnika i pomoćnih službi.

Alpina je u češkim rukama od svibnja prošle godine: tvrtka za upravljanje potraživanjima banaka svoj je udio prodala tvrtki K&H iz Praga, koju je DUTB tada odabrala, među ostalim, i zbog strategije razvoja. od Alpine. Prema neslužbenim informacijama, kupoprodajna cijena iznosila je oko 20 milijuna eura. Novi vlasnik je od BAMT-a otkupio i 27 milijuna eura potraživanja od tvrtke, a uz to je potpisao i pokroviteljsku izjavu kojom se obvezao Alpini osigurati novac za nesmetano poslovanje, a ustvrdio je i da nema namjeru likvidirati. tvrtke ili smanjiti poslovanje, navodi N1.

No prodaja je stala (što se, kažu u tvrtki, odnosi na cijelu industriju), lani je tvrtka ostvarila gubitak od 600 tisuća eura, zbog čega su krenuli u restrukturiranje tvrtke. Prema riječima uprave, koliko će trajati mjera čekanja na posao ovisi o pristiglim narudžbama.

"Uprava tvrtke učinit će sve da ova mjera bude kratkog daha i da rad u proizvodnji teče normalno što je prije moguće", rekli su za Foirbes Slovenija iz Alpine i dodali da očekuju ponovni rast prodaje 2025. godine.

Tagovi: Alpina
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
GREŠKA
U Pivovarni Laško Union pet godina pogrešno obračunavali plaće
LJUBLJANA - U Pivovarni Laško Union, koja je od 2016. godine u vlasništvu nizozemskog Heinekena, pet su se godina pogrešno obračunavali dodaci na plaću i naknade plaće. Neki su bili plaćeni previsoko, a drugi premalo.
AD Plastik Grupa u prvom kvartalu povećao neto dobit 57,8%
RAST
AD Plastik Grupa u prvom kvartalu povećao neto dobit 57,8%
SOLIN - AD Plastik Grupa je u prvom kvartalu 2024. godine ostvarila neto dobit od 1,07 milijuna eura, što je 57,8 posto više u odnosu na prva tri lanjska mjeseca, dok su poslovni prihodi dosegnuli 42,4 milijuna eura ili 28,1 posto više, objavila je ta solinska kompanija u ponedjeljak.
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
ISTRAŽIVANJE
Ifo: Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene
BERLIN - Nešto više njemačkih kompanija planira povećati cijene, pokazalo je istraživanje minhenskog ekonomskog instituta Ifo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE