GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Serbia i Etihad pokreću novu code-share suradnju

Air Serbia i Etihad pokreću novu code-share suradnju
PARTNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2024 / 10:49
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia i Etihad Airways uspostavili su strateško bilateralno code-share partnerstvo, zahvaljujući kojem će putnici obiju kompanija moći lakše putovati unutar mreža nacionalnih zračnih prijevoznika Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U sklopu ove suradnje, putnici Etihad Airwaysa imat će priliku jednostavno stići do 12 gradova jugoistočne Europe preko srbijanske prijestolnice i matične zračne luke Air Serbia-e, od kojih su devet po prvi put u Etihadovoj ponudi codeshare destinacije.

Codeshare suradnja pojednostavljuje putovanja, omogućujući putnicima da naprave samo jednu rezervaciju, jednostavnu prijavu za let, uz dodatnu pogodnost lakšeg dopremanja svoje prtljage do konačnog odredišta.

Na ovaj način mreža Air Serbia postaje dostupnija putnicima Etihad Airwaysa, koji se s njom povezuju Etihadovim linijama za Atenu, Milano, Rim i Beč.

Boško Rupić, direktor komercijale i strategije Air Serbia-e, izjavio je: „Suradnjom s Etihadom širimo doseg naše mreže, putnicima nudimo širi izbor destinacija i veće mogućnosti povezivanja. To znači više izbora, fleksibilnosti i pogodnosti za one koji odaberu Air Serbia za svoja putovanja. Putnici sada mogu uživati u putovanju do još više odredišta uz jednu prijavu na let za cijelo putovanje.”
Jurjan Stelder, potpredsjednik Etihada za saveze i poslove industrije, rekao je: "Ovo partnerstvo dodatno proširuje našu codeshare mrežu i putnicima pruža lakši pristup do 12 Air Serbia putnih i poslovnih destinacija, uključujući Beograd, Bukurešt, Budimpeštu, Solun, Tiranu, Skoplje i Sofija. Izuzetno nam je drago što možemo poželjeti dobrodošlicu putnicima Air Srbije koji putuju iz Europe u Abu Dhabi, gdje će imati priliku doživjeti toplo gostoprimstvo i bogatu kulturu naše zemlje, uključujući prekrasne plaže, svjetski poznate kulturne znamenitosti i tematske parkove. kao i pustinjski krajolici«.
"Etihad Guest" je program lojalnosti obiju kompanija koji članovima omogućuje prikupljanje ili korištenje "Etihad Guest" milja u mrežama Etihad Airwaysa i Air Serbia, kao i uživanje u raznim pogodnostima.

Novi codeshare ugovor stupio je na snagu 30. siječnja 2024. godine, a vrijedi za letove od 3. veljače 2024. godine.

Tagovi: Air Serbia, Etihad
PROČITAJ I OVO
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE