GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adris: Započeli radovi na uklanjanju postojeće građevine hotela Marjan

Adris: Započeli radovi na uklanjanju postojeće građevine hotela Marjan
RUŠENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2023 / 13:31
Autor: SEEbiz
SPLIT - Radovi na uklanjanju hotela Marjan izvode se u skladu s projektom uklanjanja, koji je osim tehnologije uklanjanja predvidio i sve potrebne mjere s aspekta zaštite na radu i zaštite okoliša koje se trebaju provoditi, kao i način zbrinjavanja otpada.

Radove izvodi ovlaštena i specijalizirana tvrtka za takvu vrstu radova EURCO d.d. Vinkovci, koja je dužna radove izvoditi u skladu sa svim predviđenim mjerama i zakonskim propisima.

*Poseban interes javnosti postoji za staklo, ima oko 6.000 m2, koje se ne može drukčije iskoristiti nego kao sekundarna sirovina i zbrinjava se putem jedne austrijske tvrtke koja ima svoju podružnicu u Hrvatskoj

Rovinj, 16. ožujka 2023. – Nakon što je Adris grupa krajem veljače u u velikoj dvorani Galerije Meštrović, javnosti predstavila projekt rekonstrukcije splitskog hotela Marjan - jedne od najvećih pojedinačnih investicija u hrvatski turizam, vrijedne više od 100 milijuna eura - započeli su radovi na uklanjanju postojeće građevine. Budući da je riječ o iznimno zahtjevnom projektu, radovi na obnovi hotela trajat će do kraja 2025. godine. Odlukom pak grada Splita tijekom ljetnih mjeseci, od 15. lipnja do 15. rujna, radovi se neće izvoditi.
S obzirom na veliki interes splitske javnosti, što je i razumljivo s obzirom na smještenost ovog kultnog hotela na zapadnoj obali te dugogodišnje iščekivanje početka obnove, Adris grupa kao investitor redovito će izvještavati o tijeku radova, posebno vodeći brigu o zaštiti ljudi i okoliša.

Tako se radovi na uklanjanju hotela Marjan izvode u skladu s projektom uklanjanja, koji je osim tehnologije uklanjanja predvidio i sve potrebne mjere s aspekta zaštite na radu i zaštite okoliša koje se trebaju provoditi, kao i način zbrinjavanja otpada. Radove izvodi ovlaštena i specijalizirana tvrtka za takvu vrstu radova EURCO d.d. Vinkovci, koja je dužna radove izvoditi u skladu sa svim predviđenim mjerama i zakonskim propisima.

Samo pak rušenje pojedinih konstruktivnih dijelova hotela provodi se nakon što se demontira zatečena oprema, obloge zidova i stropova. Sve ono što nije građevinski otpad odvozi se u Centar za gospodarenje otpadom Šibensko-Kninske županije Bikarac d.o.o., o čemu se vodi evidencija.

Građevinski otpad koji nastaje rušenjem konstrukcije (ima ga oko 36.000 m3) grubo se separira na licu mjesta (odvaja se beton od betonskog željeza) i trenutno se ne odvozi na građevinsku deponiju jer je isti potreban za organizaciju gradilišta, odnosno potreban je za izradu nasipa i rampi za savladavanje visinskih razlika strojeva na gradilištu.To će trajati sljedećih mjesec dana, nakon čega će se odvoziti na ovlaštenu deponiju građevinskog materijala, o čemu će se također voditi evidencija.

Poseban interes javnosti postoji za staklo, ima ga približno 6.000 m2, koje se ne može drukčije iskoristiti nego kao sekundarna sirovina i zbrinjava se putem jedne austrijske tvrtke koja ima svoju podružnicu u Hrvatskoj. Po završetku radova, izvođač je dužan dostaviti investitoru svu dokumentaciju, odnosno dokaze o izvršenom zbrinjavanju otpada nastalog rušenjem objekta.

Tagovi: Adris Grupa, Hotel Marjan, Centar za gospodarenje otpadom Šibensko-Kninske županije Bikarac d.o.o., EURCO d.d. Vinkovci, Maistra
PROČITAJ I OVO
EK u antimonopolskoj istrazi Red Bulla
ISTRAGA
EK u antimonopolskoj istrazi Red Bulla
BRUXELLES - Predstavnici Europske komisije u suradnji s predstavnicima tijela za zaštitu tržišnog natjecanja pojedinih zemalja EU proveli su istrage u sjedištu austrijske tvrtke Red Bull koja proizvodi istoimeni popularni energetski napitak.
Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom podmiriti s domaćih polja
SIROVINE
Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom podmiriti s domaćih polja
KOPRIVNICA - Podravka će sve svoje potrebe za graškom i ciklom ove godine podmiriti s domaćih polja.
Bihaćka pivovara potonula u veliki gubitak
GUBITAK
Bihaćka pivovara potonula u veliki gubitak
BIHAĆ - Bihaćka pivovara potonula je prošle godine u veliki gubitak usljed smanjenih prihoda i naraslih rashoda, prenose mediji.
Stiže 5G: BH Telecom i Nokia potpisali ugovor vrijedan 12,3 mil KM
SURADNJA
Stiže 5G: BH Telecom i Nokia potpisali ugovor vrijedan 12,3 mil KM
SARAJEVO - U poslovnoj zgradi BH Telecoma u ponedjeljak je upriličeno potpisivanje ugovora o implementaciji DWDM optičke infrastrukture između kompanija BH Telecom i Nokia Solutions and Networks.
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
KARIJERE
Krešimir Dominić postao operativni direktor tvrtke VIDI
ZAGREB - VIDI, izdavačka kuća i edukacijsko-tehnološki start-up, ubrzano se razvija uslijed investicije VC fonda Feelsgood. Razvoj tvrtke osnažit će pozicija novog operativnog direktora (Chief Operating Officer) koju preuzima Krešimir Dominić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE