GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ACI: Prihod u devet mjeseci porastao 8%

ACI: Prihod u devet mjeseci porastao 8%
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2023 / 16:24
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Tvrtka ACI koja upravlja nacionalnim sustavom marina u devet mjeseci 2023. ostvarila je porast prihoda od prodaje za 2,1 milijuna eura ili osam posto u odnosu na isto razdoblje 2022., izvijestili su u petak iz ACI-ja, dodajući da su ostvarili i bruto dobit od 5,1 milijun eura te da im je prioritet riješiti pitanje koncesija.

Podaci iz nerevidiranog i nekonsolidiranog financijskog izvješća ACI-ja pokazuju da je dobit ACI-a za devet mjeseci 2023. od 5,1 milijun eura manja za 800 tisuća eura od one u devet mjeseci prošle godine.

Slično pokazuju i podaci za treće tromjesečje u kojemu je dobit ACI-ja od blizu 5,1 milijuna eura za oko 400 tisuća eura manja nego u isto vrijeme 2022. godine.

Ukupni prihodi su porasli i na tromjesečnoj i na godišnjoj razini, odnosno za treće tromjesečje 2023. iznosili su 14,8 milijuna eura, a u istom tromjesečju 2022. oko 13,8 milijuna eura, uz istodobni rast ukupnih rashoda u 2023., u tromjesečju na 9,7 milijuna eura, a u devet mjeseci na 24,2 milijuna eura.

Iz ACI-ja naglašavaju da su u devet mjeseci 2023. u rastu prihoda od prodaje posebice rasli oni od usluge veza, te da su unatoč prognozama za slabiju nautičku sezonu ostvarili fizičke poraste u marinama.

Navode da su u devet mjeseci 2023. u marinama zabilježili rast brod-dana za četiri 4 posto u odnosu na prethodnu godinu, te da je to uvelike doprinijelo porastu prihoda od prodaje, čemu su, ističu, pridonijele i odluke uprave te promjena u strukturi vezova, te je tako najznačajniji rast zabilježen u marinama Dubrovnik, Rovinj i Cres, koje sudjeluju s 39 posto u ukupnom povećanju.

Za poslovne rashode iz ACI-ja navode da su porasli za 3,3 milijuna eura ili 16 posto, najviše zbog rasta troškova plaća, vanjskih usluga i ostalih rashoda, odnosno da se 1,7 milijuna eura od ukupnih rashoda odnosi na ulaganja u vlastiti kadar i povećanja materijalnih prava zaposlenih uslijed sklapanja aneksa kolektivnog ugovora kojim je povećana osnovna plaća te su usklađeni koeficijenti složenosti posla.

U podršku lokalnim zajednicama i udrugama usmjerili su pak pola milijuna eura.

"U svim marinama u sustavu ostvaren je porast prihoda, najviše u Dubrovniku, Rovinju i Cresu, koje su ostvarile pojedinačno povećanje veće od 200 tisuća eura (pišu 0,2 milijuna eura), a važan udio i apsolutno nužan u ukupnim rashodima imaju ulaganja u vlastiti kadar, naše zaposlenike koji su najzaslužniji za rezultate", komentira predsjednik uprave ACI-ja Kristijan Pavić-

Poručuje da u idućem razdoblju ne očekuje značajniji rast prihoda od postojećih usluga koje nude, te im je prioritet ulaganje u srodne djelatnosti kako bi se nastavio kontinuitet dobrih poslovnih rezultata, kao i rješavanje pitanja koncesija, čije je produljenje nužan preduvjet za daljnje strateške investicije i njihovu isplativost.

Iz ACI-ja iznose i da su u devet mjeseci 2023. investirali 2,4 milijuna eura (bez navođenja usporedbe s 2022.), i to najviše u radove na sidrenom sustavu u marini Palmižana, popravak konstrukcije gata u marini Žut, sanaciju metalne konstrukcije drvene šetnice u marini Pula, radove na kolnom ulazu u marinu Vodice, uređenje poslovnih prostora u marini Opatija te druga ulaganja u podizanje standarda i kvalitete.

Tagovi: ACI, kompanija aci, nautika, koncesije, Dubrovnik, Rovinj, Cres
PROČITAJ I OVO
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
UZLET
Philipsove dionice uzletjele 29% nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara
AMSTERDAM - Dionice Philipsa skočile su na najvišu razinu u dvije godine u ponedjeljak nakon što je tvrtka pristala na nagodbu od 1,1 milijarde dolara u SAD-u za slučajeve osobnih ozljeda povezanih s povlačenjem nekih od njegovih uređaja za apneju u snu.
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
BLAGI PAD
Cetis lani s nešto manjom neto dobiti
LJUBLJANA - Grupa Cetis, koja djeluje na području sigurnosnog i komercijalnog tiska i pakiranja, u 2023. godini ostvarila je nešto manje od 125,4 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 5,1 posto više nego godinu prije. Neto dobit smanjena je za 3,4 posto.
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
INVESTICIJE
Deutsche Bahn ove godine u željeznice ulaže 16,4 milijarde eura
FRANKFURT - Njemačke željeznice (Deutsche Bahn - DB) planiraju ove godine remontirati 2000 kilometara tračnica i 2000 skretnica, u nastojanju da moderniziraju dotrajalu željezničku infrastrukturu.
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u 2023. godini zabilježio dobit od 2,3 milijuna eura
ZAGREB – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u 2023. godini ostvario je operativnu dobit u visini od 4,1 milijuna eura, koja s neto rezultatom financiranja daje neto dobit od 2,3 milijuna eura, što predstavlja pozitivan pomak od 20,4 milijuna eura u odnosu na 2022. godinu.
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RAST
ACI povećao prihod u prvom tromjesečju za 11 posto
RIJEKA - Domaći lanac marina ACI u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 5,7 milijuna eura prihoda, što je za 11 posto ili 0,6 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ukupni rezultat, s obzirom na izraženu sezonalnost poslovanja, očekivano negativan, priopćeno je u ponedjeljak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE