GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Abazović: EPCG će preuzeti Željezaru do 26. septembra

Abazović: EPCG će preuzeti Željezaru do 26. septembra
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2022 / 09:33
Autor: SEEbiz / Tanjug
PODGORICA – Predsjednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, saopštio je na jučerašnjem sastanku s radnicima nikšićke Željezare da će fabriku preuzeti Elektroprivreda (EPCG) i da je rok za prodaju akcija 26. septembar, izvijestila je RTCG.

To su, kako se precizira, radnici rekli novinarima ispred zgrade vlade nakon sastanka sa Abazovićem.

Kako su naveli, Abazović im je rekao da će razgovarati sa predstavnicima turske kompanije Tosjali holding i tražiti da se radnici ne otpuštaju 1. septembra.

Radnici Željezare se nadaju da će doći do kompromisa i poručuju da su spremni da tih 26 dana do prodaje fabrike budu bez plate, samo da ne dobiju otkaz.

Do tada, kako su rekli, ostaju na krovu Željezare u znak protesta iako su zadovoljni ishodom sastanka, a u petak će ponovo doći ispred vlade.

“Od prvog dana smo u sve ovo ušli s ubeđenjem da će ovo da se reši u interesu radnika, države, Nikšića i Železare, da ona opstane, tako da o drugoj, crnoj varijanti ne razmišljamo”, rekao je novinarima uoči sastanka Ljubiša Đikanović, jedan od predstavnika radnika.

Železarci su ranije najavili radilkalizaciju protesta ukoliko danas ne dođe do sastanka.

Tagovi: Dritan Abazović, Elektroprivreda Crne Gore, Željezara Nikšić
PROČITAJ I OVO
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE