GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zbog inflacije i rata reosiguravatelji očekuju više premije

Zbog inflacije i rata reosiguravatelji očekuju više premije
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2022 / 16:31
Autor: SEEbiz / H
BERLIN/LONDON- Geopolitičke napetosti u svijetu, visoka inflacija i klimatske promjene potaknule su potražnju za zaštitom od rizika, što će značiti više premije, poručili su vodeći reosiguravatelji na godišnjem okupljanju u Monte Carlu.

Reosiguravatelji osiguravaju osiguravatelje i proteklih su godina podizali premije zbog većih gubitaka.

"Povrh utjecaja covida-19 i sve većih gubitaka od prirodnih katastrofa, sektor reosiguranja sada je suočen i s problemima poput inflacije, rizika od recesije i geopolitičkih napetosti", rekao je u ponedjeljak glavni izvršni direktor za reosiguranje u kompaniji Swiss Re Moses Ojeisekhoba.

"Budući da motori rasta troškova u dinamičnom okruženju rizika ubrzavaju, premije osiguranja moraju biti pažljivo podešene kako bi držale korak", dodao je čelnik švicarske kompanije.

Premije bi mogle porasti u rasponu od pet do sedam posto, objavili su analitičari S&P-a prošlog tjedna, dok je Moody'sova anketa pokazala da bi stope rasta premija reosiguranja imovine u SAD-u mogle biti dvoznamenkaste.

Na nekim tržištima mogle bi porasti za 10 posto ili više, rekli su čelnici njemačkih reosiguravatelja Munich Rea i Hannover Rea, s obzirom na visinu inflacije.

"Vremena baš nisu lagana", izjavio je izvršni direktor Hannover Rea Jean-Jacques Henchoz.

"Opće okruženje vrlo je nestabilno zbog izravnih i neizravnih implikacija rusko-ukrajinskog rata... inflacija je glavna tema u mnogim našim raspravama", kazao je Hanchoz.

Hannover Re je istaknuo utjecaj rata u Ukrajini na tržišta zračnog i pomorskog prijevoza.

Nestabilnost otvara i prilike i osiguravateljima i reosiguravateljima, pokazuju analize.

Tako Swiss Re Institute očekuje da će premještanje opskrbnih lanaca bliže matičnim zemljama kompanija generirati 33 milijarde dolara komercijalnih premija.

Swiss Re također planira dodatno povećati portfelj osiguranja od prirodnih katastrofa, s obzirom na procjenu da bi tržište u sljedeće četiri godine trebalo porasti 37 posto, na 48 milijardi dolara.

Tagovi: reosiguravatelji, Hannover Re, Swiss Re, Moses Ojeisekhoba, Munich Re
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
FED
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell isključio je mogućnost da će sljedeći potez na sastanku u lipnju biti povećanje kamatnih stopa.
Fed nije mijenjao kamatne stope
OČEKIVANO
Fed nije mijenjao kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) nakon dvodnevnog sastanka nije promijenio središnju kamatnu stopu, u skladu s predviđanjima analitičara.
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
POTEZI
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
RIJAD - Upravitelj imovine BlackRock pokrenut će investicijsku platformu u Rijadu uz pomoć osnovnog ulaganja od 5 milijardi dolara iz Fonda za javna ulaganja (PIF) Saudijske Arabije, državnog fonda kraljevstva.
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
POTONUĆE
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
NEW YORK - Bitcoin je u srijedu oštro pao na svoju najnižu razinu u više od dva mjeseca usred šireg raspoloženja na tržištima za smanjenje rizika, dok su ulagači pazili na nadolazeću odluku američke središnje banke o kamatnim stopama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE