GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka

Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2024 / 21:59
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.

Dow Jones Industrial Average skočio je 200 bodova ili 0,5 posto. Na svojim najvišim razinama, indeks 30 dionica ojačao je za više od 500 bodova, pri čemu je velik dio dobitka došao nakon najnovije odluke Feda o kamatnim stopama. S&P 500 dodao je 0,2%, dok je Nasdaq Composite ojačao 0,5%.

Središnja banka odlučila je zadržati stope stabilnima, navodeći "nedostatak daljnjeg napretka" u vraćanju inflacije prema cilju od 2%. Međutim, cijene dionica su porasle jer je Powell na tiskovnoj konferenciji nakon odluke isključio vjerojatnost povećanja.

Prinos 10-godišnjih državnih obveznica pao je ispod 4,6% nakon Powellovih komentara, ublažavajući strahovanja nekih ulagača da bi se ove godine mogao vratiti iznad 5% i ograničiti gospodarstvo. Glavne tehnološke dionice osjetljive na razinu stopa i sklonost riziku predvodile su popodnevni dobitak, s Microsoftom i Alphabetom koji su ojačali više od 2%. Amazon je napredovao 5% nakon bolje od očekivane zarade i prihoda u prvom kvartalu, dok je Meta Platforms skočio 4%.

Dionice povezane s umjetnom inteligencijom imale su problema tijekom sjednice u srijedu, nakon razočaravajućih izvješća nekih vodećih kandidata za umjetnu inteligenciju. Advanced Micro Devices pao je 7% nakon što je objavio prognozu prihoda za tekuće tromjesečje, dok je Super Micro Computer pao 11% zbog malih prihoda.

Tagovi: Wall Street, microsoft, nvidia, amazon, Nasdaq, Dow Jones, Salesforce
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi rastu, HT i dalje u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi rastu, HT i dalje u fokusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze i u srijedu su nastavili rast, no likvidnost i dalje nije na visokoj razini.
Radnici Varteksa prekinuli štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa prekinuli štrajk
VARAŽDIN - Samostalni radnički sindikat Varteksa donio je odluku kojom se štrajk radnika Varteksa s jučerašnjim danom prekida te da danas radnici nastavljaju s radom.
Hrvatska uz Italiju vodeća inozemna destinacija Austrijanaca u 2024.
DOBRE VIJESTI
Hrvatska uz Italiju vodeća inozemna destinacija Austrijanaca u 2024.
ZAGREB - Odlične vijesti za Hrvatsku kao turističku destinaciju stižu iz Austrije, jednog od najvažnijih tržišta s kojeg se u našoj zemlji ostvaruje značajan broj turističkih dolazaka i noćenja.
Cijene bakra uzletjele do rekorda
METALI
Cijene bakra uzletjele do rekorda
LONDON - Terminske cijene bakra u srijedu su dosegle rekordno visoku razinu jer potražnja za osnovnim metalom ostaje snažna usred pomame za izgradnjom podatkovnih centara i kontinuirane elektrifikacije globalnog gospodarstva.
Prijeti li nam stagflacija?
TRŽIŠTA
Prijeti li nam stagflacija?
NEW YORK - Utorak je također bio pozitivan dan na Wall Streetu, iako je guverner Feda Jerome Powell ponovno istaknuo da inflacija presporo pada te da će se još neko vrijeme morati zadržati visoke kamatne stope.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE