GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, indeksi različitih predznaka

Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, indeksi različitih predznaka
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2023 / 18:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - indeksi Zagrebačke burze i petak nisu bili ujednačeni, ali usuglašeno su pali za više od dva posto na tjednoj razini.

Promet je porastao u odnosu na četvrtak.

CROBEX je umanjen za 0,03 posto na 2.439,30 bodova. CROBEX10 je rastao za 0,25 posto na 1.479,89 bodova.

Sektorski indeksi su ostvarili promjene u rasponu od -2,80 posto koliko bilježi CROBEXtransport do +0,62 posto koliko je u plusu CROBEXturist.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer rastao za 407 tisuća eura te je iznosio 1,4 milijuna eura.

U redovnoj trgovini je s prometom od 686 tisuća eura bila najlikvidnija Valamar Riviera s uz rast cijene od 1,19 posto na 4,26 eura. Podravka je trgovanje završila prometom u iznosu od 171 tisuća eura uz rast cijene od 1,40 %. Span je nastavio jučerašnji pad, danas bilježi minus od 1,16 posto na cijenu od 51,20 eura uz ostvarenih 113 tisuća eura prometa.

Dobitnike predvodi Dalekovod s rastom od 4,44 posto na 2,82 eur i prometom od 63 tisuće eura. Slijede spomenuti najlikvidniji Podravka i Valamar Riviera. Zadnji među dobitnicima je HT (+0,77%) s cijenom od 26,20 eura i prometom u iznosu od 18 tisuća eura.

Tri su izdanja dan završila bez postotne promjene. Povlašteni Končar DST je trgovan u iznosu od 42 tisuće eura s zadnjom cijenom od 705,00€. Atlantska plovidba je završila na cijeni od 51,60 euro uz 33 tisuće eura prometa. Bez promjene je dan završio i redovni Končar DST na cijeni od 700,00 eurA i s prometom od 25 tisuća eura.

Plava Laguna je u minusu za 1,13 posto na cijeni od 350,00 eura uz promet od 72,5 tisuća eura. ZABA je pala za 0,39 posto na cijenu od 12,65 eura te je trgovana u iznosu od 30 tisuća eura.

Tagovi: Zagrebačka burza, sPAN, pODRAVKA, plava laguna, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
FED
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell isključio je mogućnost da će sljedeći potez na sastanku u lipnju biti povećanje kamatnih stopa.
Fed nije mijenjao kamatne stope
OČEKIVANO
Fed nije mijenjao kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) nakon dvodnevnog sastanka nije promijenio središnju kamatnu stopu, u skladu s predviđanjima analitičara.
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
POTEZI
BlackRock pokreće saudijsku investicijsku tvrtku s početnih 5 milijardi dolara PIF-a
RIJAD - Upravitelj imovine BlackRock pokrenut će investicijsku platformu u Rijadu uz pomoć osnovnog ulaganja od 5 milijardi dolara iz Fonda za javna ulaganja (PIF) Saudijske Arabije, državnog fonda kraljevstva.
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
POTONUĆE
Bitcoin potonuo ispod 57.000 dolara uoči odluke Feda
NEW YORK - Bitcoin je u srijedu oštro pao na svoju najnižu razinu u više od dva mjeseca usred šireg raspoloženja na tržištima za smanjenje rizika, dok su ulagači pazili na nadolazeću odluku američke središnje banke o kamatnim stopama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE