GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Rast indeksa, Podravka u fokusu

Zagrebačka burza: Rast indeksa, Podravka u fokusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2023 / 17:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U četvrtak se, uz pozitivno raspoloženje investitora, CROBEX vratio u zeleni teritorij, nakon jednog dana pada.

Ojačao je 0,7 posto, slično kao njegova šira inačica CROBEXplus (točnije 0,8 posto), dok je CROBEX10 upisao rast od čak 1,35 posto. Sektorski indeksi su imali nešto mješovitije izvedbe, od čega su se dva zadržala u zelenom, a tri poskliznula u crveni teritorij. Transportni sektor je imao najveći rast od skoro 3 posto a građevinski sektor je imao najveći pad od 1,9 posto.

Ukupni dionički promet je bio nešto viši nego dan ranije, s 1,3 milijuna eura. Podravka je ponovno ovaj tjedana osvojila titulu najlikvidnije dionice i to s čak 482 tisuće eura prometa, pri čemu je ojačala 4,9 posto i zaključila na 149 eura te tako vratila izgubljeno protekla dva tjedna. HT se četvrti dan ovaj tjedan našao među najlikvidnijim izdanjima s 265 tisuća eura prometa, zadržavajući i dalje istu cijenu od 26,6 eura. Ericsson Nikola Tesla je još jedno izdanje koje je danas prikupilo više od 100 tisuća eura, točnije, samo 700 eura iznad toga, no uz pad vrijednosti od 0,5 posto.

Nakon što je u srijedu Lošinjska Plovidba odnijela titulu gubitnika dana, u četvrtak se dogodio obrat sa skokom od 20 posto, što joj je pak priskrbilo titulu dobitnika dana. Dobar dan su, osim spomenute Podravke, imali i Jadroplov s dobitkom od 8,75 posto te Meritus Ulaganja s plusom od 5 posto. S druge pak strane, loš dan su, među likvidnijim izdanjima, imali Medora Hoteli s padom od 8,2 posto, Ingra s minusom od 3,85 posto te Agram banka s gubitkom od 2,7 posto.

Tagovi: Zagrebačka burza, Podravka, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Saylor: Bitcoin je najjača klasa imovine
STAVOVI
Saylor: Bitcoin je najjača klasa imovine
NEW YORK - MicroStrategy Inc., na čelu s predsjednikom Michaelom Saylorom, kupuje velike količine bitcoina od 2020. Nedavno je u veljači kupio dodatnih 3000 bitcoina za 155,4 milijuna dolara.
Wall Street: Nasdaq najveći dobitnik i na dnevnoj i na mjesečnoj razini
OPTIMIZAM
Wall Street: Nasdaq najveći dobitnik i na dnevnoj i na mjesečnoj razini
NEW YORK - S&P 500 i Nasdaq Composite napredovali su u četvrtak dok su glavni indeksi išli prema dobitnom mjesecu.
Zagrebačka burza: Treći uzastopni pad, Zaba u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Treći uzastopni pad, Zaba u fokusu
ZAGREB - Treći uzastopni negativni dan na Zagrebačkoj burzi, a za takav su rasplet najodgovorniji Zagrebačka banka i Span.
Kiseli krastavčići iz Srbije vraćeni s hrvatske granice
PESTICID
Kiseli krastavčići iz Srbije vraćeni s hrvatske granice
BEOGRAD - Pasterizovani krastavčići iz Srbije vraćeni su sa hrvatske granice zbog prisustva ostataka pesticida metalaxyl, saopšteno je na portalu RSAFF.
Brodarske kompanije na velikim mukama
PROBLEMI
Brodarske kompanije na velikim mukama
BERLIN - Već opasnost prolaska kroz Crveno more je ugrozila globalnu razmjenu, a problem je i vodostaj u Panamskom kanalu. Rezultat su opet visoki troškovi transporta i muka špeditera držati se rokova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE