GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Luka Rijeka uvjerljiva dobitnica dana

Zagrebačka burza: Luka Rijeka uvjerljiva dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2022 / 17:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi blago porasli, prekinuvši tako negativni niz od prethodna tri dana, a pritom je na najvećem dobitku bila dionica Luke Rijeka, koja je poskupjela za više od 27 posto.

Crobex indeks u srijedu je ojačao 0,16 posto, na 1.910 bodova, a Crobex10 za 0,09 posto, na 1.130 bodova, čime su prekinuli 3-dnevni negativni niz.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao Crobexturist, za 1,07 posto, dok je najviše pao Crobexkonstrukt, za 2,78 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,95 milijuna kuna, što je za otprilike dva milijuna više nego dan ranije.

Najveći promet, gotovo 1,6 milijuna kuna, ostvaren je dionicom HT-a, a cijena joj je skliznula 0,29 posto, na 174,5 kune.

S prometom od gotovo 1,23 milijuna kuna slijedi dionica Valamar Riviere. Cijena joj je porasla 0,35 posto, na 28,5 kuna.

Nešto veći promet imala je još samo dionica Luke Rijeka, 406 tiuća kuna. Sa skokom cijene za 27,17 posto, na 58,5 kuna bila je najveća dobitnica. Nakon nekoliko teških godina, riječka bi luka ovu mogla završiti s rekordnim kontejnerskim prometom. U tijeku su i pripreme za početak izgradnje Zagrebačke obale - novog kontejnerskog terminala za koji je 50-godišnju koncesiju lani dobila tvrtka u zajedničkom vlasništvu svjetskog brodarskog diva Maerska i tvrtke kćeri Prvog plinarskog društva. Ugovor je procijenjen na 20,5 milijardi kuna.

Istodobno, najviše je pala cijena dionice Jadroplova, za 8,39 posto, na 65,5 kuna.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 32 dionice, od čega je njih 14 ostvarilo porast cijene, 10 je zabilježilo pad, a 8 stagnaciju.

Tagovi: Zagrebačka burza, Luka Rijeka, Jadroplov, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE