GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali, Croatia osiguranje uzletjelo 18%

Zagrebačka burza: Indeksi pali, Croatia osiguranje uzletjelo 18%
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2024 / 16:53
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze i u srijedu su spustili vrijednosti.

Croatia osiguranje izdvojilo se kao apsolutni dobitnik dana, a promet je bio nešto manji no u utorak.

Oba indeksa oslabila su po 0,2 posto pa je CROBEX zaključio na 2.830,81 bod, a CROBEX10 na 1.704,36 bodova.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer umanjen za 552,8 tisuće eura te je iznosio 827,9 tisuća eura.

U redovnoj trgovini je najlikvidniji Ericsson NT s prometom u iznosu od 141,5 tisuću eura, padom za 1,4 posto na cijeni od 210,00 eura. Podravka bilježi promet u iznosu od 116,8 tisuća eura, pad za 1,3 posto na cijeni od 157,00 eura. Povlašteni Adris je završio uvećan za 0,7 posto na cijeni od 60,80 eura uz ostvaren promet od 110,7 tisuća eura.

Croatia osiguranje je bilo dobitnik dana uslijed skoka od 18 posto, na 1.150,00 eura uz redovan promet od 47 tisuća eura. Zvečevo je ojačalo za 2,8 posto na 11,20 eura uz promet od 23,8 tisuće eura. Dalekovod je u plusu za 2,50 posto uz promet u iznosu od 35 tisuća eura na cijeni od 2,46 eura. Valamar Riviera je ojačala za 0,4 posto na 5,26 eura uz promet od 98,4 tisuća eura.

Dan bez postotne promjene bilježe tri izdanja. Končar DT s cijenom od 1.400,00 eura i prometom od 55,6 tisuća eura. Slijede Zagrebačka banka s prometom od 41,6 tisuću eura i cijenom od 18,20 eura te HT koji je trgovan u iznosu od 28,9 tisuća eura na cijeni od 30,40 eura.

Tagovi: Zagrebačka burza, Croatia, Zvečevo, CROBEX, CROBEX10, Span, Hrvatska poštanska banka, Valamar Riviera, Atlantska plovidba, Hrvatski Telekom
PROČITAJ I OVO
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
FED
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell isključio je mogućnost da će sljedeći potez na sastanku u lipnju biti povećanje kamatnih stopa.
Fed nije mijenjao kamatne stope
OČEKIVANO
Fed nije mijenjao kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) nakon dvodnevnog sastanka nije promijenio središnju kamatnu stopu, u skladu s predviđanjima analitičara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE