GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali četvrti tjedan zaredom, promet porastao

Zagrebačka burza: Indeksi pali četvrti tjedan zaredom, promet porastao
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2023 / 18:30
Autor: SEEbiz
zagreb - Na Zagrebačkoj su burzi protekloga tjedna Crobex indeksi znatno pali, četvrti tjedan zaredom, pa su skliznuli na najniže razine u dva mjeseca, dok investitori čekaju nove smjernice od objave poslovnih izvješća domaćih kompanija.

Crobex indeks spustio se prošloga tjedna 1,38 posto, na 2.376 bodova, a Crobex10 za 2 posto, na 1.429 bodova.

Oslabili su tako četvrti tjedan zaredom, i to ponajviše zbog oštrog pada početkom tjedna, za gotovo dva posto. Crobex se tako kreće oko najniže razine od sredine srpnja, a Crobex10 od početka kolovoza.

Prošloga su tjedna pali i svi sektorski indeksi, a najviše Crobexkonstrukt, za 3,9 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 4,2 milijuna eura, oko 1,2 milijuna više nego u tjednu ranije.

Uz to, ostvareno je 1,74 milijuna eura blok prometa u transakciji s dvije dionice. U blok transakciji dionicom Valamar Riviere ostvareno je 1,47 milijuna eura, po cijeni od 4,25 eura za dionicu, a Imperial Riviere 273 tisuće eura, po cijeni od 105 eura za dionicu.

U redovnom trgovanju najveći promet imala je dionica Podravke, 1,11 milijuna eura. Pritom joj je cijena potonula 5,76 posto, na 131 euro - najnižu razinu od početka kolovoza.

Po likvidnosti slijedila je dionica Zagrebačke banke, kojom je protrgovano 300 tisuća eura, a cijena joj je pala 2,36 posto, na 12,4 eura - najnižu razinu od kraja srpnja.

Dionicom Valamar Riviere ostvareno je u redovnom trgovanju 293 tisuće eura prometa, dok joj je cijena kliznula 0,23 posto, na 4,25 eura.

Nešto veći promet imala je i dionica Atlantske plovidbe, 270 tisuća eura. Cijena joj je porasla 0,39 posto, na 51,4 eura.

Ta kompanija je početkom listopada objavila javni poziv postojećim dioničarima za povećanje temeljnog kapitala upisom do najviše 697.760 novih dionica. Javna ponuda trajala je do 11. listopada, a raspon cijene bio je određen od 53,5 do 60 eura za jednu novu redovnu dionicu. Izvršni direktori i upravni odbor kompanije odredili su cijenu po kojoj će se obaviti upis na donjoj granici tog raspona, 53,50 eura.


Najviše je prošloga tjedna potonula cijena dionice Varteksa, za 10 posto, na 36 centi, a potom redovna Adris grupe, za gotovo 9 posto, na 71 euro, te Jadroplova, za 8,24 posto, na 8,35 eura.

S druge strane, najviše je porasla cijena dionice Zvečeva, za 25 posto, na 6,5 eura.

Na ZSE se protekloga tjedna trgovalo s ukupno 52 dionice, pri čemu je cijena njih 12 porasla, 29 pala, a 11 stagnirala.

Povezane vijesti

Tagovi: Zagrebačka burza, Podravka, Span, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE