GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi nastavili negativni niz

Zagrebačka burza: Indeksi nastavili negativni niz
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2022 / 17:14
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobexi pali, zabilježivši minus četvrti trgovinski dan uzastopno, u opreznom trgovanju dok investitori čekaju objavu devetomjesečnih rezultata domaćih kompanija.

Crobex indeks pao je u ponedjeljak 0,44 posto, na 1.906 bodova, a Crobex10 za 0,83 posto, na 1.126 bodova. Nastavili su tako kliziti četvrti trgovinski dan zaredom.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao Crobenxnutris, za 1,34 posto, dok je najviše porastao Crobexkonstrukt, za 3,64 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,9 milijuna kuna, što je na razini prometa ostvarenog u petak. Uz to, ostvareno je i 229,18 milijuna kuna blok prometa dionicom Sunce Hotela, po cijeni od 202 kune za dionicu.

U redovnom trgovanju jedina s milijunskim prometom bila je dionica Podravke, kojom je ostvareno 1,09 milijuna kuna, a cijena joj je oslabila 0,33 posto, na 602 kune.

Po likvidnosti slijedila je dionica Ericssona Nikole Tesle, s 836 tisuća kuna prometa, a cijena joj je pala 1,56 posto, na 1.575 kuna.

Iz Ericsson Nikole Tesle danas su objavili da su sa Crnogorskim Telekomom potpisali petogodišnji sporazum vrijedan 12,5 milijuna eura (oko 95 milijuna kuna), kojim se nastavlja višegodišnja uspješna suradnja na održavanju, unaprjeđenju i modernizaciji mobilne mreže Crnogorskog Telekoma.

Znatniji promet, 585 tisuća kuna, ostvaren je bio još i dionicom Zagrebačke banke, koja je poskupjela 1,61 posto, na 63 kune.

Jutros je objavljeno da je Grupa Zagrebačka banka u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 1,83 milijarde kuna dobiti nakon oporezivanja, što je za 547 milijuna kuna ili 42,8 više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Devetomjesečni poslovni prihodi Zabe od 3,9 milijardi kuna veći su za 329 milijuna kuna ili 9,2 posto u odnosu na lani.

Među likvidnijima, najviše je pala cijena dionice Atlantic grupe, za 2,35 posto, na 332 kune. S druge strane, po skoku cijene za 23,4 posto isticala se dionica Sunce Hotela, završivši trgovanje na 190 kuna.

Od poslovnih objava, brodarska kompanija Jadroplov izvijestila je da je od japanskog brodogradilišta preuzela tanker za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG) Marko Marulić, što je šesti brod u njezinj floti, a prvi za prijevoz ukapljenog plina pod hrvatskom zastavom. Jadroplov nije izvijestio o vrijednosti tog posla, no ranije je na svojoj web stranici kompanija navela da je potpisala ugovor sa švicarskom tvrtkom Irus Holding o kupnji tog tankera za 25 milijuna dolara.

Dionica Jadroplova stagnirala je danas na 72 kune, uz promet tek nešto iznad 21.000 kuna.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 33 dionice, pri čemu je cijena njih 16 porasla, 13 pala, a četiri stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Zagrebačka banka, Atlantic Grupa, Jadroplov, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE