GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Solidan rast indeksa

Wall Street: Solidan rast indeksa
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2024 / 21:25
Autor: SEEbiz
NEW YORK - S&P 500 porastao je u srijedu u pokušaju prekidanja trodnevnog niza gubitaka.

Širi tržišni indeks dobio je 0,7%, dok je Dow Jones Industrial Average napredovao 434 boda, ili 1,1%. Nasdaq Composite porastao je 0,4 posto.

Dionice s najboljim rezultatima u srijedu u S&P 500 uključuju Cintas, porasle za 7% zahvaljujući zaradi boljoj od očekivane. Dionice Mercka porasle su za gotovo 5%, dosegnuvši novu najvišu razinu svih vremena, nakon što je američka Agencija za hranu i lijekove odobrila Winrevair, kompanijski lijek za plućne bolesti opasne po život, za upotrebu kod pacijenata s plućnom arterijskom hipertenzijom.

Ti potezi uslijedili su nakon tri negativna dana za S&P 500 i Dow nakon što su dionice prošlog tjedna zatvorene na rekordnim razinama. Unatoč nedavnom povlačenju, sva tri glavna indeksa i dalje su u koraku da završe trgovački mjesec i tromjesečje, koji oba završavaju zvonom za zatvaranje u četvrtak, u zelenom.

Od zatvaranja u utorak, S&P 500 je porastao 2,9% u mjesecu i 9,9% u kvartalu. Nasdaq je porastao 1,9% u ožujku i 9,2% tijekom tromjesečnog razdoblja, dok je Dow dodao 1,9% i 5,4% tijekom tih razdoblja.

To bi označilo najbolji dobitak u prvom tromjesečju za S&P 500 i Dow od 2019. odnosno 2021., kada su indeksi porasli 13,1% odnosno 7,4%. Sva tri glavna prosjeka su na putu da zabilježe svoj peti uzastopni pobjednički mjesec i drugo uzastopno pozitivno tromjesečje.

Kasnije ovog tjedna ulagači će pratiti podatke o zahtjevima za nezaposlene, bruto domaćem proizvodu i raspoloženju potrošača. Dok je tržište zatvoreno na Veliki petak, pozornost će biti usmjerena na objave vezane uz osobni dohodak, potrošačku potrošnju i izdatke za osobnu potrošnju koji se očekuju ujutro.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500, Cintas, Merck,
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE