GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 pao treći uzastopni dan

Wall Street: S&P 500 pao treći uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2024 / 23:30
Autor: SEEbiz
NEW YORK - S&P 500 pao je u utorak treći uzastopni trgovinu.

Širi tržišni indeks skliznuo je 0,28% i zatvorio na 5.203,58, dok je Nasdaq Composite izgubio 0,42%, završivši na 16.315,70. Dow Jones Industrial Average pao je za 31,31 bod, ili 0,08%, na 39.282,33 boda. Dnevna akcija označila je zahlađenje u odnosu na prošli tjedan, kada su sva tri indeksa završila rekordno u četvrtak, a Dow se približio razini od 40.000.

Raznolika skupina dionica koje su porasle u utorak uključivala je Teslu, koja je dobila gotovo 3% u preokretu za proizvođača električnih vozila koji je do sada posrtao ove godine. Dionice Seagate Technology porasle su oko 7,4% nakon nadogradnje na overweight u Morgan Stanleyu zbog optimizma u vezi s umjetnom inteligencijom. Krispy Kreme ojačao je 39% nakon što je prodavatelj krafni najavio da će proširiti svoje partnerstvo s McDonald'som.

"Tržište se širi, donosi više tih cikličkih sektora i to je potkrijepljeno podacima koji pristižu koji sugeriraju da je gospodarstvo još uvijek u dobrom stanju, ali da je inflacija još uvijek pozitivna i još uvijek iznad cilja", rekao je Tom Hainlin, viši investicijski direktor strateg u U.S. Bank Asset Management.

Ekonomski podaci objavljeni u utorak bili su mješoviti, pokazujući veće narudžbe za trajnu robu nego što se očekivalo, ali slabljenje povjerenja potrošača.

To bi trebao biti relativno miran skraćeni tjedan da zaključimo mjesec, rekao je Ross Mayfield, analitičar investicijske strategije u Bairdu. Ulagači uglavnom čekaju objavu najnovijih podataka o izdacima za osobnu potrošnju i otvaranju tržišta rada.

Glavni indeksi bilježe peti uzastopni dobitnički mjesec. Široki tržišni indeks porastao je za više od 2% u ožujku. Nasdaq Composite bilježi napredak od 1,4% za to razdoblje, dok je Dow porastao za 0,7%.

Tagovi: Wall Street, Tesla, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE