GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: S&P 500 indeks porastao, Dow Jones pao

Wall Street: S&P 500 indeks porastao, Dow Jones pao
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2020 / 07:16
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu se i u četvrtak trgovalo oprezno, kao i dan prije, dok ulagači prate vijesti o koronavirusu i analiziraju kvartalne poslovne rezultate američkih kompanija.

Dow Jones oslabio je 26 bodova ili 0,09 posto, na 29.160 bodova, dok je S&P 500 ojačao 0,11 posto, na 3.325 bodova, a Nasdaq indeks 0,20 posto, na rekordna 9.402 boda.

Od 11 najvažnijih sektora S&P 500 indeksa, jučer ih je šest završilo u minusu, pri čemu je zdravstveni sektor bio najveći gubitnik, dok je najviše porastao industrijski.

Ulagači su bili oprezni, kao i dan prije, dok su pratili vijesti o širenju koronavirusa u i izvan Kine.

U Kini je od tog virusa dosad umrlo 18 ljudi, no ulagači se nadaju da će kineske vlasti, koje su uvele niz mjera, uspjeti spriječiti daljnje širenje tog virusa.

U fokusu ulagača bili su i kvartalni poslovni rezultati.

Od 74 kompanije iz sastava S&P 500 indeksa, koje su dosad objavile izvješća, njih 67 posto nadmašilo je očekivanja analitičara.

U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da će zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u četvrtom lanjskom tromjesečju biti u prosjeku 0,7 posto manje nego u istom razdoblju godinu dana prije.

Ostvare li se te procjene, bio bi to drugi kvartal zaredom kako zarade kompanija padaju, no ulagači se nadaju da će rezultati ipak biti bolji nego što analitičari očekuju.

„Tržište je danas stagniralo, što bi trebalo značiti da su poslovni rezultati prihvatljivi ulagačima i da su očekivanja porasla kako se sezona objava rezultata zahuktava", kaže Chuck Carlson, direktor u tvrtki Horizon Investment Services.

A na europskim su burzama cijene dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks skliznuo je 0,85 posto, na 7.507 bodova, dok je frankfurtski DAX oslabio 0,94 posto, na 13.388 bodova, a pariški CAC 0,65 posto, na 5.971 bod.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Dow Jones produžio niz i sedmi dan
OPTIMIZAM
Wall Street: Dow Jones produžio niz i sedmi dan
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u četvrtak, budući da su novi podaci ponovno potaknuli nadu za smanjenje stope Federalnih rezervi kasnije ove godine.
Bank of England nije srezala kamate, ali će to učiniti uskoro
KAMATNE STOPE
Bank of England nije srezala kamate, ali će to učiniti uskoro
LONDON - Očekivano, britanska središnja banka Bank of England ni na ovom sastanku nije odlučila promijeniti središnju kamatnu stopu, koja tako ostaje na 16-godišnjem vrhu od 5,25 posto.
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli
ZAGREB - Zagrebačka je burza u četvrtak iznjedrila rast indeksa, ali i nešto slabiji promet.
Globalna potrošnja vina najniža u posljednja tri desetljeća
VINO
Globalna potrošnja vina najniža u posljednja tri desetljeća
PARIZ - Globalna potrošnja vina prošle je godine pala na najnižu razinu od 1996. jer je inflacija gurnula cijene na rekordne razine i odbila potrošače koji se već bore s nižom kupovnom moći, objavila je Međunarodna organizacija za vino (OIV) sa sjedištem u Parizu.
Azijska tržišta: Indeksi porasli nakon objave kineskih trgovinskih podataka
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli nakon objave kineskih trgovinskih podataka
ŠANGAJ - Cijene dionica u Kini porasle su u četvrtak jer je uvoz porastao prema prošlim procjenama, a izvoz porastao u skladu s očekivanjima, dok je šire azijsko-pacifičko tržište bilo mješovito.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE