GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Rast indeksa, čekaju se važne poslovne objave

Wall Street: Rast indeksa, čekaju se važne poslovne objave
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2023 / 22:20
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi dobitnički su ušli u novi tjedan prepun objava važnih poslovnih rezultata.

S&P 500 porastao je u ponedjeljak dok su trgovci pregledavali najnovije rezultate korporativnih zarada, tražeći tragove o zdravlju korporativne Amerike.

S&P 500 porastao je 0,33% i završio na 4.151,32, dok je Dow Jones Industrial Average dobio 100,71 bod, ili 0,3%, i završio na 33.987,18. Nasdaq Composite dodao je 0,28% na 12.157,72.

“Postoji sukob između onih koji su optimistični da će Fed uskoro prekinuti program pooštravanja stopa zbog mekoće koju vidimo u gospodarstvu... s onima koji vjeruju da će Fed biti prisiljen povisiti stope dulje jer se gospodarstvo na neki način ne predaje,” rekao je Sam Stovall, glavni investicijski strateg u CFRA Research.

Sezona zarada nastavljena je rezultatima State Streeta i Charles Schwaba. Dionice Schwaba, koje su se našle pod pritiskom zbog strahovanja da bi brokerska tvrtka mogla doživjeti sličnu sudbinu kao Silicon Valley Bank, porasle su za 3,9% na dobitku unatoč padu depozita. State Street je pao za 9,2% nakon što su nedostajale procjene na gornjoj i donjoj liniji.

Wall Street pomno prati stanje financijskog sektora u ovom razdoblju zarade nakon što je prošlomjesečna propast banke Silicon Valley potaknula krizu likvidnosti i uzdrmala širi sektor.

S druge strane, S&P-ov sektor komunikacijskih usluga pao je 1,3%, što je dovelo do pada zbog pada tehnoloških divova Alphabet, Netflix i Meta Platforms. Googleova matična tvrtka pala je 2,8% jer je The New York Times izvijestio da Samsung razmišlja o tome da Bing postane njegova zadana tražilica.

Korporativne zarade prošlog su tjedna imale pozitivan početak jer su bankarski divovi Wells Fargo i JPMorgan Chase nadmašili očekivanja. Čini se da su nalazi sugerirali da se divovi suprotstavljaju rastućim strahovima od recesije.

Tagovi: Wall Street, NYSE, State Street, Charles Schwab, Alphabet, Meta Platforms, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet slab
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet slab
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio slabašan promet i pad indeksa.
Uzletjele dionice proizvođača francuskog konjaka nakon pomirljivih tonova na relaciji Macron-Xi
REAKCIJE
Uzletjele dionice proizvođača francuskog konjaka nakon pomirljivih tonova na relaciji Macron-Xi
PARIZ - Dionice nekoliko francuskih proizvođača konjaka porasle su u utorak nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron sugerirao da bi trgovinske napetosti između Kine i Europske unije, koje bi mogle utjecati na proizvođače pića, mogle popustiti.
Tehnička analiza sugerira snažan uzlazni trend bitcoina
USPON
Tehnička analiza sugerira snažan uzlazni trend bitcoina
NEW YORK - Dugoročni pokazatelji Bitcoin trenda, 200-dnevni i 200-tjedni pomični prosjek, na najvišim su razinama ikad, a Anthony Pompliano kaže da je BTC "jak kao i uvijek".
Azijska tržišta: Južna Koreja predvodi rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Južna Koreja predvodi rast
ŠANGAJ - Južnokorejske dionice predvodile su rast na azijsko-pacifičkim tržištima u utorak nakon što je Wall Street porastao tijekom noći zbog očekivanja da bi Federalne rezerve mogle uskoro smanjiti kamatne stope.
Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a kod investitora su očito porasla očekivanja od Federalnih rezervi o smanjenju kamata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE