GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Rast indeksa, čekaju se signali iz Feda

Wall Street: Rast indeksa, čekaju se signali iz Feda
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2024 / 22:07
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice su porasle u utorak kada je Federalna rezerva započela svoj dvodnevni sastanak o politici. Trgovci su također pazili na Nvidiju nakon ključnih najava tehnološkog diva.

Dow Jones Industrial Average dobio je 320,33 boda, ili 0,83%, zatvorivši se na 39.110,76. Referentna vrijednost od 30 dionica zabilježila je svoj najbolji dan od 22. veljače. Indeks S&P 500 dobio je 0,56% i zatvorio se na 5.178,51 za novi rekord. U međuvremenu, Nasdaq Composite napredovao je za 0,39% i završio na 16.166,79.

Očekuje se da će središnja banka zadržati nepromijenjene stope u srijedu. Međutim, nedavni niz zabrinjavajućih izvješća o inflaciji zabrinuo je ulagače da bi središnja banka mogla signalizirati da će kamatne stope ostati više dulje od očekivanog.

Prinosi državnih obveznica uvelike su pali, što je potaknulo rast dionica. Stopa na referentnoj 10-godišnjoj državnoj blagajni pala je za više od 4 bazna boda na 4,295%.

Miljenica čipova Nvidia popela se otprilike 1,1% — oporavljajući se od ranijeg gubitka — dok su ulagači procjenjivali vijesti s njezine prve GTC konferencije. Izvršni direktor Jensen Huang predstavio je najnoviji Nvidijin čip za umjetnu inteligenciju, nazvan Blackwell, koji je reklamirao kao znatno snažniji nasljednik njegovih čipova koji pokreću mnoštvo AI operacija.

Super Micro Computer, primarni dobavljač za izgradnju Nvidijinih AI poslužitelja, pao je oko 9% na vijesti o ponudi dionica. Dionice su ove godine porasle za 220% zbog entuzijazma u vezi s umjetnom inteligencijom, što je dovelo do toga da se dionica u ponedjeljak doda S&P 500 indeksu. Još jedan znak da bi se nedavni rast bikova mogao usporiti, bitcoin proxy MicroStrategy pao je za 5,7%. Dionice su se više nego udvostručile 2024. jer je bitcoin porastao na rekordno visoku razinu.

Prema Samu Stovallu, glavnom investicijskom strategu u CFRA Researchu, "zdrava" probava tržišta nakon nedavnog porasta ili će se dogoditi kasnije nego što ulagači očekuju ili će biti dublja nego što oni predviđaju.

"Revolucija umjetne inteligencije ima dug put i stoga kakav god pad sada vidimo sigurno nije na kraju, već jednostavno manja probava nedavnih dobitaka", rekao je, dodajući da bi trgovci mogli "uzimati profit na temelju poznatog kao reakcija na nepoznato.”

Tagovi: Wall Street, Nasdaq, nVIDIA, Dow Jones, Salesforce
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE